Drevi so Mariborčani gostili Glasgow Rangerse v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa. Prva tekma na Škotskem se je končala z rezultatom 3:1, Mariborčani so tako doma iskali vsaj dva zadetka za napredovanje. A jim ni uspelo. Tekma se je končala z 0:0, Maribor pa končuje letošnje evropsko popotovaje.

Kvalifikacije za Ligo Evropa, 3. krog:

NK Maribor – Glasgow Rangers 0:0 (0:0) /1:3/*
* – prva tekma

Postavi:

NK Maribor: Handanovič, Klinar, Šuler, Vrhovec, Tavares, Hotič, Zahovič, Derviševič, Mešanovič, Viler, Ivković. Klop: Pirić, Pihler, Cretu, Vršič, Bajde, Mlakar, Uskoković. Trener: Darko Milanič.

Glasgow Rangers: McGregor, Tavernier, Goldson, Murphy, Jack, Ejaria, Halliday, Katić, Morelos, Daniel Candeiac, Arfield. Klop: Foderingham, Umar, Hodson, Ross McCrorie, Kent, Kelly, Middelton. Trener: Steven Gerrard.

V boju za play-off kvalifikacij sta manjkala še vedno poškodovana Milec in Rajčević, v primerjavi s prvo tekmo pa se je Milanič odločil za dve spremembi v začetni enajsterici, Mešanovič namesto Bajdeta in Hotič namesto Pihlerja. V tekmo so pred polnim Ljudskim vrtom domači krenili samozavestno in obetavno. Veliko so prihajali do kazenskega prostora škotskega vratarja, a do prve resne priložnosti ni prišlo do 18. minute.

Ljudski vrt poln

Takrat je bil v priložnosti kapetan Mariborčanov Marcos Tavares, a je bil Allan McGregor na mestu, le dve minuti kasneje pa bi lahko zadel Luka Zahovič, a njegov strel je poletel preko vrat. Da je večtisočglavi množici v Ljudskem vrtu zastal dih je v 36. minuti poskrbel Amir Derviševič. Neverjeten strel na gol Derviševiča, a prav tako odlična obramba McGregorja. Mariborski nogometaš je sprožil s prostega strela, ki je bil domačim dosojen po prekršku nad Tavaresom.

Žoga za hrbet vratarja McGregorja ni hotela

Do konca prvega polčasa so Mariborčani preko Vrhovca še enkrat zapretili, a žoga za hrbet vratarja Rangersov ni hotela. Drugi polčas seje začel brez sprememb v postavah, Mariborčani pa so še vedno agresivno napadali. Pred vratarjem se je v 49. minuti znašel Dino Hotič, a ni uspel realizirati. Sedem minut kasneje je z razdalje okoli 20 metrov poskusil Derviševič, žoga pa je le za malo zgrešila vrata Škotov.

Milanič je v drugem polčasu opravil tudi vse tri menjave, namesto Klinarja, je vstopil Pihler, Derviševiča je zamenjal Vršič, Mešanovića pa Mlakar. Le nekaj trenutkov po vstopu v igro je prosti strel izvajal Dare Vršič, a je njegov strel končal v rokah vratarja Škotov. Kapetanu Tavaresu ni uspelo zadeti za 1:0 niti iz enajstmetrovke v podaljšku tekme in očitno je bilo, da se do konca rezultat ne bo spremenil. Ostalo je 0:0, kar za Mariborčane pomeni konec sanj o evropski jeseni.