Pred včerajšnjo tekmo med Nemčijo in Japonsko, po otvoritveni tekmi svetovnega prvenstva med Katarjem in Ekvadorjem so japonski navijači poželi pohvale svetovne javnosti za svoja dejanja in dostojno vedenje. Po tekmi, v kateri je z dvema goloma proti nobenemu ekvadorska reprezentanca premagala Katar, so japonski navijači pobirali smeti, ki so jih na tribunah pustili ostali navijači, kljub temu da njihova ekipa sploh ni igrala.

V videu, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih je bilo moč videti japonske navijače v praktično praznem stadionu, kako pobirajo plastenke in ostanke hrane, ki si jih za seboj pustili drugi navijači. Bahrajnski vplivnež Omar Al-Farooq, ki je dobra dejanja japonskih navijačev posnel in tudi delil, jih je vprašal, zakaj so se odločili po tekmi ostati in počistiti za drugimi.

“Smo Japonci. Za seboj ne puščamo smeti in spoštujemo kraj,” je za Al-Farooqa dejal eden izmed japonskih navijačev. Še en navijač mu je odgovoril, da tega ne počnejo za kamere.

Japonske navijače je po tekmi z Nemčijo bilo videti, kako pobirajo smeti, ki so jih pustili drugi navijači.

Po tekmi med Nemčijo in Japonsko, v kateri je Japonska nogometno javnost šokirala s svojo zmago nad favorizirano nemško reprezentanco, ni bilo nič drugače. Podobnim prizorom smo bili priča pred štirimi leti na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji, ko so japonski navijači kljub porazu proti Belgiji s 3:2 v četrtfinalu pospravljali nered.

Danes bodo obeležili zaključek prvega kroga svetovnega prvenstva v Katarju, ko se bodo med seboj pomerile reprezentance skupine G in H. Prvi bosta na sporedu reprezentanci Švice in Kameruna, sledile pa bodo tekme med Urugvajem in Južno Korejo, Portugalsko in Gano ter Brazilijo in Srbijo.