Šport

Dvojna zmaga za Norvežane, Slovenci brez vidnih rezultatov

Uredništvo , 09.02.19 ob 14:32

Svindal je tako s še enim odličnim rezultato zaključil svojo kariero.

Kljub vremenskim težavam in izredno težkim razmeram se je danes v Areju odvil moški smuk. Na startu so bili štirje Slovenci. Prvi Slovenec s startno številko 20, se je na progo podal Klemen Kosi, Miha Hrobat je nastopil s številko 32, Boštjan Kline s številko 35 in Štefan Hadalin številko 51.

Nihče od njih ni pokazal vidnejših rezultatov. Najboljši je bil Kline, ki se je uvrstil na 20. mesto (+1,45), Hrobat je končal na 27. mestu (+1,72) in Kosi 42 (+2,92).

Svindal zaključil kariero

Kjetil Jansrud je z ogromno prednostjo, kar 65 stotink, prevzel vodstvo, približal se mu je le Svindal, ki je zaostal dve stotinki. Svindal je tako s še enim odličnim rezultato zaključil svojo kariero. Na tretjem mestu je pristal Avstrijec Vincent Kriechmayr.

Konec sezone za Čaterja

Žal nismo videli Martina Čaterja, ki si je včeraj, na drugem treningu smuka, poškodoval levo koleno in je tak zaključil sezono. Na skrajšani progi, kjer je za uradne rezultate štel zadnji vmesni čas, je bil Čater na 26. mestu. “Do konca proge sta sledila še dva zavoja s skokom. Tam je 26 letnega Celjana potegnilo nazaj, pri čemer ga je zabolelo v levem kolenu. Magnetna resonanca, ki so jo naredili v bolnišnici v Ostersundu, je pokazala natrgano sprednjo križno vez, poškodovan meniskus in hrustanec,” so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Martin je danes odpotoval v domovino, kjer bo nadaljeval zdravljenje, sezona pa je zanj žal končana.