Francoske oblasti so spremenile omejitve za vstop v državo, kar pomeni, da Đokoviću zaenkrat kaže dobro za nastop na odprtem prvenstvu Francije.

Foto: Twitter

Đoković je zadnje tedne prejel veliko slabih novic, med njimi naj bi bila tudi ta, da ne bo mogel nastopiti na OP Francije – znamenitem Roland Garrosu, če se ne bo cepil. Po poročanju La Gazzette dello Sporto pa je Francija spremenila omejitve za vstop v državo, kar pomeni, da bo vendarle lahko nastopil.

Srbu naj bi dovoljenje za vstop v Francijo veljalo vsaj do polovice junija, ko se bo Roland Garros že zaključil.

Francija naj bi spremenila pravila in vstop v državo ter tekmovanje na Roland Garrosu dovolila tudi igralcem, ki so v zadnjih šestih mesecih preboleli covid-19. Kot smo poročali naj bi Đoković covid-19 prebolel decembra. To pomeni, da mu potrdilo o prebolevnosti velja pol leta od takrat. Teniški turnir je na sporedu od 22. maja do 5. junija, zato mu bo dovoljenje veljalo dovolj časa.

Slaven teniški igralec bo tako le spadal pod “zdravstvene izjeme”, kar je upal, da bo obveljalo že pri nastopu v Avstraliji. Vprašanje pa je, če se bo do takrat še kaj spremenilo.