Slovenski košarkarji bodo danes začeli pot na olimpijske igre v Pariz. Uvodno tekmo kvalifikacijskega turnirja v Pireju bodo igrali ob 20. uri proti Hrvaški. Televizijski prenos bo na Šport TV, radijska oglašanja iz Grčije pa na Valu 202.

Slovenijo čaka težko delo

Slovenijo za drugi nastop na olimpijskih igrah - v Tokiu je osvojila četrto mesto - čaka težko delo, saj se bo v skupini pomerila s Hrvaško in Novo Zelandijo - druga tekma bo v četrtek ob 16.30, v primeru uvrstitve v polfinale pa jo nato čaka Grčija, Dominikanska republika ali Egipt.

Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića, med katerimi je tudi Luka Dončić, so v dvorani Miru in prijateljstva v Pireju opravili dva treninga in so pred uvodno tekmo optimistično razpoloženi.

"Tu v Pireju smo opravili dva dobra treninga, tako da mislim, da smo pripravljeni na prvi dvoboj. Hrvaška bo zagotovo zahteven nasprotnik, vendar mislim, da imamo več izkušenj in kakovosti kot oni, zato verjamem v uspešen start," pravi selektor Sekulić.

Glavna orožja Hrvaške so Ivica Zubac (LA Clippers), Dario Šarić (Golden State Warriors), Mario Hezonja (Real Madrid) in Jaleen Smith (Partizan), med izbranci selektorja Josipa Sesarja pa so še Goran Filipović (Igokea), Borna Kapusta (Split), Filip Krušlin (Strasbourg), Mateo Drežnjak (Studentski centar), Toni Nakić (Rio Breogan), Dario Drežnjak (Zadar), Danko Branković (Bayern München) in Ivan Vraneš (Utenos Juventus), poroča STA.