Košarkarske zveze Bosne in Hercegovine se ubada z velikimi finančnimi težavami, zaradi tega je pod vprašajem tudi nastop njihov moške članske reprezentance na prihajajočem Evropskem prvenstvu.

„Konec prejšnjega meseca smo prejeli obljubo pristojnih v Svetu ministrov BiH, da bo denar na račun KSBiH vplačan v prvem tednu avgusta,“ še dodajo na zvezi, potem pa nadaljujejo, da obljubljenega denarja še kar ni in ni, piše vodilni slovenski košarkarski portal Kosarka.si

„Zato je v tem trenutku pod vprašajem odhod moške članske reprezentance Bosne in Hercegovine na turnir v Estonijo, prav tako je pod vprašajem tudi nastop na Eurobasketu,“ še dodajo na zvezi. „V tem tednu se tako rekoč iztečejo zadnji roki za poravnavo stroškov, ponovno pozivamo pristojne, da nam pomagajo. Če tega ne bodo storili, ni izključen niti najslabši možni scenarij,“ še dodajo.

BiH v skupini B s Slovenijo

Bosna in Hercegovina uvodni del EuroBasketa igra v Nemčiji, v skupini B s Slovenijo, Francijo, Litvo, Nemčijo in Madžarsko.

Omenimo še, da sta nastop za BiH potrdila glavnega zvezdnika, NBA košarkar Jusuf Nurkić (‘šolan’ košarkar v Zlatorogu, pod vodstvom Miloša Šporarja) in MVP letošnje najmočnejše evropske lige, španske ACB, Džanan Musa, novopečeni košarkar Real Madrida.