Pritožbo je NK Maribor na Nogometno zvezo Slovenije vložil zaradi kazni, ki jim jo je  disciplniski sodnik NZS izrekel na tekmi državnega prvnestva v Murski Soboti, ko je zaradi topovskega udara mariborski klub ostal brez točk, visko denarno kaznijo in prepovedjo obiska tekem v Ljudskem vrtu. 

Prizožbo kot nedovoljena zavrgli

"Petčlanski senat komisije za pritožbe je po temeljitem pregledu vseh predloženih dokumentov in pravilnikov NZS sklenil, da se pritožba NK Maribor Branik, kot nedovoljena zavrže. Razlog za to odločitev je, da pritožbe ni vložila oseba, ki bi bila v tem postopku upravičena zastopati klub, saj pritožba ni bila podpisana s strani zakonitega zastopnika, kakor veleva 45. člen disciplinskega pravilinka NZS," so v obrazložitvi sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

Na podlagi navedenega je komisija za pritožbe pritožbo NK Maribor Branik zavrgla in odločila, da se pritožbena taksa klubu ne vrne. Ta odločitev je dokončna, so še pojasnili odločitev.

Na zavrnitev se je Maribor odzval na svoji spletni strani in zapisal, da gre za bežanje od odgovornosti. Kot so dodali, gre za bizaren zapis o epilogu incidenta v Murski Soboti in da gre za resno, perečo in bolečo temo, ki zahteva dodatna pojasnila.

Pri Mariboru trdijo, da je bil Matjaž Kirbiš na skupščini kluba lanskega junija izvoljen za podpredsednika kluba z vsemi pooblastili, kot jih ima predsednik Drago Cotar. V skladu s tem so spremenili tudi statut kluba in spremembo glede zakonitih zastopnikov posredovali upravni enoti Maribor.

"Sporočilnost odločitve pomeni le bežanje od odgovornosti. Pritožil se je NK Maribor, vse ostalo je zavajanje javnosti," so še dodali pri klubu.