Neurje, ki je v soboto prizadelo Slovenijo, je težave povzročalo tudi v Kranju. Kot so danes sporočili z Mestne občine Kranj, je strela udarila v eno izmed dreves v Prešernovem gaju, močan udar strele pa je poškodoval tudi vhod v park. Poškodovan je en izmed stebrov, odpadla so tudi železna vrata.

Krajinski park poziva k previdnosti 

Kot so zagotovili v mestni upravi, bo občina še danes poskrbela za zaščito poškodovanega drevesa, v najkrajšem možnem času pa bo popravljen tudi vhod v spominski park. Prešernov gaj je bil že leta 1990 z odlokom razglašen in zavarovan kot kulturni in zgodovinski spomenik. Znan je predvsem kot kraj, kjer sta pokopana pesnika France Prešeren in Simon Jenko.

Območje današnjega spominskega parka je od leta 1798 služilo kot mestno pokopališče, za pokopavanje pa so ga prenehali uporabljati v letih pred drugo svetovno vojno. Preuredili so ga v park, v katerem sta poleg grobov in nagrobnikov Prešerna in Jenka tudi grob Prešernove hčere in pisateljice Ernestine Jelovšek, Majdičeva kapela z marmornim reliefom Vstajenje, spominska plošča izumitelju fotografije na steklo Janezu Puharju ter spomenik bazoviškim žrtvam, ki spada med najzgodnejše spomenike žrtvam fašističnega nasilja v Evropi.

Neurje, ki je v soboto zvečer in v noči na nedeljo zajelo velik del Slovenije, so spremljali nalivi, veliko število razelektritev in močni sunki vetra. Iz več krajev po državi so poročali o podrtih drevesih in odkritih strehah. Veter je med drugim podrl tudi več dreves na območju Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Zaradi nevarnosti, ki jo predstavljajo obvisela drevesa in veje, je do sanacije zaprta Pot Roberta Blinca. Krajinski park pa poziva k previdnosti in izogibanju tudi drugim območjem, kjer so opazne takšne posledice neurja.