Blago se lahko prodaja le v specializiranih otroških trgovinah in ne tudi v velikih trgovinah živilskih trgovcev.

Danes je začel veljati novi odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom, s katerim se bodo v devetih regijah obstoječim izjemam od prepovedi ponujanja blaga in storitev pridružile nove. To so stojnice za prodajo kmetijskih pridelkov, servisne delavnice in trgovine z otroškim programom.

Obstoječe omejitve glede števila strank ostajajo, ena stranka je tako dovoljena na 30 kvadratnih metrov površine. Prav tako bo tudi za blago, ki ga prodajajo specializirane otroške trgovine, veljalo, da ga lahko prodajajo le v teh, in ne tudi v velikih trgovinah živilskih trgovcev.

Na gospodarskem ministrstvu so zadovoljni, da izboljšanje epidemiološke slike omogoča sproščanje nekaterih dejavnosti. Najbolj pa bodo zadovoljni, ko bodo lahko sprostili vse, a se moramo zato držati epidemioloških navodil še naprej. Če se bodo trenutni trendi nadaljevali, bodo sproščanja sledila.

Inšpekcijski nadzor koronskih omejitev je na področju ponujanja blaga in storitev ves čas intenziven in da bodo inšpektorji s svojimi aktivnostmi enako intenzivno nadaljevali še naprej.