Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo prve podatke vpisa v srednje šole za šolsko leto 2024/2025. Na 26.066 razpisnih prostih mest se je prijavilo skupaj 22.976 kandidatov. Dijaki pa imajo možnost, da do 23. aprila svojo prijavo prenesejo na drugo šolo ali drug program. Kje bo omejitev vpisa, bo znano 24. maja.

Kako je s prijavami v podravski regiji? Biotehniška šola Maribor ima še dovolj mest, več prijav je edino na programu Veterinarski tehnik. Preveč prijav je tudi na treh mariborskih splošnih gimnazijah, prav tako na ptujski, medtem ko je v Rušh še nekaj prostora. 

Malo zanimanja je za mesarje, peke in slaščičarje, prostor pa imajo še v vseh programih Lesarske šole Maribor. Na Prometni šoli je preveč prijav za program Tehnik varovanja. Vse programe imata polna tudi Srednja ekonomska šola in Srednja elektro-računalniška šola.  Več zanimanja kot prijav je tudi za gradbenega tehnika. 

Srednja šola za gostinstvo in turizem ima še prostora, medtem ko je program Frizer na Srednji šoli za oblikovanje zelo poln. Na srednji zdravstveni in kozmetični šoli sta (pre)polna programa Kozmetični tehnik in Zdravstvena nega.