Kot je bilo napovedano, so se ponekod po državi že razvile močnejše nevihte. O sodri oziroma manjši toči poročajo s Črne na Koroškem, močnejše nevihte so že zajele predvsem Štajersko in Koroško, zlasti ob severni meji.

[[image_1_article_64834]]

ARSO je za več krajev prižgal tudi vijolično opozorilo za točo, kar pomeni, da je bila verjetnost pojavljanja velika. 

V zahodnih delih Koroške je drobna toča padala med 13. in 14. uro, je za STA povedal regijski poveljnik civilne zaščite za Koroško Alan Matijevič.

Močnejše nevihtne celice so se popoldne pomikale od Brnika proti vzhodu. Tako je na območju Kamnika okoli 18. ure padala sodra, so povedali v tamkajšnji civilni zaščiti. V Celju pa med nalivom ni bilo toče, so dejali v Regijskem centru za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje RS Celje.

Predvsem na severu in vzhodu bodo zvečer sprva še nastale posamezne plohe in nevihte, ponoči pa se bo zjasnilo. Jutri se bo dopoldne oblačnost od zahoda povečala. Zjutraj bo po nekaterih nižinah možna kratkotrajna megla. Čez dan bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo 3 do 8, v Zgornjesavski dolini okoli 1, najvišje dnevne od 9 do 17 °C.

V četrtek in petek bo povečini sončno, le v zahodni Sloveniji bo več oblačnosti. Še bo pihal jugozahodnik. Toplo bo. Preostanek tedna bo sodeč po prvih napovedi bolj miren in sončen.