Ta način oddajanja stanovanj za lastnike pomeni dobičkonosen in precej enostaven posel.

V donosni posel oddajanja nepremičnin turistom se je podala tudi cerkev. Njihovi apartmaji spadajo med najbolj luksuzne in najdražje v Ljubljani, poroča Siol.

Vse več turistov pri najemu stanovanj uporablja storitve, ki jih ponujata platfromi Airbnb in Booking. Prestolnica turistom v najem ponuja okoli dva tisoč stanovanj, pa je pisal časnik Dnevnik. Tovrsten način oddajanja stanovanj za lastnike pomeni dobičkonosen in precej enostaven posel, zato ne preseneča, da se v te vode podaja vse več ljudi.

Priložnost za še bolj polno malho sta zaznali tudi pravoslavna in katoliška cerkev. Koliko dobička jima prinašajo apartmaji v Ljubljani, ni znano, še navajajo, znano pa jim je, da so med najbolj luksuznimi in najdražjimi v mestu, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

Oddaja stanovanja popolnoma upravičena

Cerkveni apartmaji so tudi na Cankarjevem nabrežju ob Ljubljanici. Apartma je namenjen sedmim osebam, za noč pa je treba odšteti 250 evrov. Od leta 2018 je večinski lastnik štirih apartmajev, ki se oddajajo, družba Družina, zanjo pa jih upravlja Turistična agencija TRUD. Družba Družina, ki poseduje skupno 127 objektov, je v lasti nadškofije Ljubljana, škofij Novo Mesto, Koper, Celje in Murska Sobota.

Da oddajajo stanovanja, je popolnoma upravičeno, saj oddajajo nepremičnine, ki so v njihovi lasti, jim je povedal nepremičninski agent. Več podrobnosti o stanovanjih in o tem, kam gre denar, ki ga pridobijo z oddajo, pa jim v Družini in Trudu  niso želeli povedati.

Z oddajanjem odplačujejo posojilo

Med ponudniki turističnih apartmajev je poleg katoliške cerkve tudi pravoslavna. Po neuradnih informacijah so izvedeli, da pravoslavna cerkev apartmaje oddaja zato, da bi odplačali posojilo, ki so ga najeli za gradnjo tega kulturno-pastoralnega centra. Svoj pritlični apartma so poimenovali Stylish Tivoli apartma, kjer bi bilo treba odšteli 161 evrov, če bi v njem štiri osebe želele prenočiti 26. avgusta.