V Ravnah na Koroškem je nekdo v smetnjak odvrgel kletko z mrtvim kuncem. Na Društvu proti mučenju živali Koroške odgovarjajo: “Sram te bodi, človek”!

V Ravnah na Koroškem, natančneje na naslovu Čečovje 7 je nekdo v smetnjak odvrgel kletko z mrtvim kuncem. Na Društvu proti mučenju živali Koroške so ogorčeni in menijo, da je takšno brezvestno dejanje verjetno posledica nepoučenih staršev, ki so brez razmisleka ustregli svojemu otroku, ki si je zaželel domače živali.

“Takole se lahko konča nepremišljena otroška želja po živali, kateri starši ustrežejo, ne da bi se prej dobro podučili o potrebah živali, ki jo nameravajo kupiti. Tole je dokaz, da se živali še vedno obravnavajo kot stvari, za katere je ljudem malo mar. Zaskrbljujoče je, da lahko kdorkoli, kadarkoli kupi skoraj katerokoli žival, brez da bi o živali imel ustrezno znanje, predvsem pa primerne pogoje za življenje.”

Hranili so ga z neprimerno hrano

V kletki je bila poleg kunca tudi zanj povsem neprimerna hrana – kruh. Kunci se v naravi prehranjujejo pretežno s travo in senom, jedo pa tudi različno zelenjavo, sadje in semena. Kunca so sedaj odnesli na veterinarsko postajo Slovenj Gradec, v društvu pa naprošajo morebitne očividce ali sosede, če poznajo lastnike kunca, ki se pred nakupom kunca očitno niso pozanimali niti o hrani, primerni zanje.

“Tole je odraz neodgovornih in brezvestnih ljudi! Sram te bodi, človek”!