Slovenski kraji v maju kar pokajo od dogajanja in tudi prihajajoča sobota ni izjema. Sploh v bližnjem Velenju, kjer se napoveduje nekaj vidnih dogodkov, ki prinašajo nekaj za vsak okus – tako za ljubitelje športa in aktivnega preživljanja prostega časa kot za poznavalce kulture in glasbe.

9. Skazin dobrodelni tek: Za dobrodelnost in zabavo z vso družino

Srce sobotnega dogajanja bo zagotovo 9. Skazin dobrodelni tek Otrok otroku, ki se bo ob 9.30 uri odvil na parkirišču podjetja Plastika Skaza. To ni le tekmovanje, ampak pravi praznik športa in solidarnosti, kjer otroci tečejo za otroke.

Prijavnina v višini 8 evrov bo v celoti namenjena dobrodelnim organizacijam, ki so se prijavile na natečaj, vsi udeleženci pa bodo prejeli majico in vrečko presenečenja.

Na tek lahko svoje najmlajše prijavite tukaj

Poleg tekmovalnega dela je že ob ogledu programa jasno, da ne bo manjkalo niti zabave. Za glasbeni nastop bo poskrbel priljubljeni Challe Salle, Mini DJ akademija bo poskrbela za vroče ritme, G-Rega bo z animacijami in otroškimi atrakcijami navdušil najmlajše, za slastne dobrote pa bo poskrbljeno s stojnicami s hrano in pijačo. Naj namignemo, da se obeta tudi bogati srečelov

Slovenska bakla: Olimpijski duh v Velenju

Športni duh bo še bolj »prižgala« olimpijska bakla, ki bo v sklopu trimesečnega potovanja Slovenske bakle pripotovala tudi v Velenje, njen prihod pa boste lahko pozdravili to soboto, 18. maja, ob 13. uri pri stadionu NK Rudar.

Dan odprtih vrat muzejev

Za vse ljubitelje kulture bo 18. maja poskrbel dan odprtih vrat muzejev, ki vrata odpira tudi v nekaj velenjskih institucija. Na mednarodni muzejski dan si bodo obiskovalci lahko brezplačno ogledali razstave na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov in Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju.

Siddhartin koncert: Prepovedana turneja se ustavlja v Velenju

Zvečer se bo Velenje zatreslo v ritmih Siddhartine Prepovedane turneje. Koncert ene najbolj priljubljenih slovenskih glasbenih skupin bo zagotovo nepozabno doživetje, za vse, ki se boste podali na izlet v Velenje, pa je nekaj vstopnic še na voljo.

Poleg omenjenih dogodkov se bo v soboto v Velenju odvijalo še mnogo drugih zanimivih stvari, že samo Velenje pa predstavlja izvrstno izletniško točko – sprehodite se ob jezeru, obiščite lokalni grad, se prepustite utripu mesta ter lokalni kulinariki …