Zbudili smo se v hladno in oblačno jutro, dopoldne se bodo padavine okrepile in se postopno razširile nad večji del države. Ponekod bo zapihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 °C. Vremenska obremenitev bo zmerna in se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo, poroča Agencija RS za okolje.

Jutri zjutraj in dopoldne bo še oblačno, ponekod bo še rahlo deževalo. Sredi dneva se bo začelo jasniti. Čez dan bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo do večera ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, najvišje dnevne od 16 do 21 °C. V soboto bo vremenska obremenitev postopno popustila.

V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno. V hribovitem svetu bo lahko nastala kakšna ploha in nevihta. Tudi v ponedeljek bo spremenljivo oblačno s posameznimi plohami in nevihtami.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo večinoma oblačno. Ob severnem Jadranu bo večinoma suho, drugod bo občasno deževalo. Jutri dopoldne bo povečini oblačno, še lahko rahlo dežuje. Sredi dneva se bo začelo jasniti, popoldne pa bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo zvečer ponehale. Vzdolž Jadrana bo zapihal severozahodnik.