V torkovi osrednji informativni oddaji Dnevnik na prvem programu TV Slovenija (TVS), ki jo je vodil Saša Krajnc, so voditelju ob koncu oddaje v živo kolegi iz informativnega programa TVS prišli izrazit podporo tudi v studio. Čez dan so Krajncu, ki informativne oddaje na Televiziji Slovenija vodi že 15 let, podporo izrazili tudi na družbenih omrežjih. Voditeljica in urednica oddaje Tednik Jelena Aščić, ki se je prav tako pridružila zaposlenim v studiu, je na Facebookovem profilu zapisala, da Krajnc in dnevna urednica oddaj Dnevnik in Odmevi Vesna Pfeiffer svoje delo opravljata skrbno in profesionalno, s srcem in dušo. Novinar Gregor Drnovšek pa je oba označil za novinarja ”od nog do glave”. Tudi novinarka Elen Batista je med drugim zapisala, da sta oba ”izjemna profesionalca”, navaja N1.

Podporo Krajncu in Pfeifferjevi so izrazili tudi v Aktivu novinarjev informativnega programa Televizije Slovenija. Opozorili so, da nasprotujejo vsakršnim pritiskom nanju in na ostale zaposlene. V bran voditelju in urednici so stopili tudi v Aktivu novinarjev informativnega MMC.

Ocenjujejo namreč, da je povsem neutemeljen direktorjev očitek, da sta Krajnc in Pfeiffer zagrešila “hudo programsko kršitev”. V Aktivu novinarjev Radia Slovenija pa so v odzivu med drugim dejali, da “gre za nedopusten pritisk in ustrahovanje novinarjev in urednikov, ki niso pripravljeni slediti neprofesionalnim in škodljivim navodilom nadrejenih, ampak še vedno pokončno opravljajo svoje delo, ki je v prvi vrsti namenjeno javnosti”.