Podjetje Glovo, ki je podobno kot Wolt omogočal dostavo iz restavracij in trgovin, od desetega maja ne bo več delovalo v Sloveniji, poroča Metropolitan.

"Odločitev o prenehanju poslovanja v tej državi temelji na ponovni oceni naših prednostnih naložb," so za njih pojasnili in dodali, da bodo 10. maja storitve še izvajali kot ponavadi, ekipa za pomoč strankam pa bo svoje storitve podaljšala do 31. maja in jim pomagala pri vseh morebitnih vprašanjih. Podjetje se zahvaljuje za vsa naročila slovenskih uporabnikov na aplikaciji in so hvaležni za priložnost, da jim lahko v njihovih krajih dostavljali tako hrano kot živila, še dodajo.

[[image_1_article_65752]]

Pod drobnogledom

Podjetji Wolt in Glovo sta bili sicer v zadnjem času pod drobnogledom zaradi nezadovoljstva dostavljalcev, ki so ustanovili sindikat in večkrat tudi stavkali. Pogoji njihovega dela naj bi bili nestabilni, plačilo pa vedno nižje. Delo poteka na prostem in ob vseh vremenskih razmerah: v dežju, snegu, temperaturah pod ničlo, poleti na žgočem soncu in temperaturah, ki presegajo 35 stopinj, pa tudi na močnem vetru. Delajo ob vikendih in praznikih, od jutra do poznega večera, in so izpostavljeni poškodbam v prometu, je pred časom delo za obe platformi opisal eden od dostavljalcev.