V Slovenski nacionalni stranki (SNS) so se odločili, da stranka ne bo šla na evropske volitve, kljub temu, da ji je uspelo zbrati zadostno število podpisov za vložitev kandidatnih list. Prav tako bodo volitve bojkotirali, poroča STA.

Med volilnimi aktivnostmi so namreč uvideli, da je sodelovanje na volitvah nesmiselno, so sporočili. Kot so zapisali, so v stranki na začetku tekme razmišljali o sodelovanju. Odprli so volilni račun in nabrali zadostno število podpisov za vložitev kandidatur, vendar so hkrati tudi "vedno bolj uvidevali nesmiselnost sodelovanja". Zato so se odločili, da prekinejo nadaljnje aktivnosti in da kandidatne liste ne vložijo v proceduro.

"Še več, volitve v Evropski parlament bomo bojkotirali in se jih ne nameravamo udeležiti," so zapisali.

Razočarani so nad dosedanjo volilno kampanjo

V stranki namreč ocenjujejo, da EU vse bolj postaja zelo arogantna asociacija, ki presega okvire združenja, katerega osnovni namen je bila svobodna trgovina. EU se ne bo vrnila k svojim izhodiščnim pozicijam, zato je smiselno razmisliti o izstopu iz te združbe, menijo.

Razočarani so tudi nad dosedanjo volilno kampanjo za evropske volitve v Sloveniji, "v kateri ni slišati pomembnih izhodišč v korist Slovencev in Slovenije", v kateri "hlapčevsko prevladuje zlagana Ukrajina" in kjer je slišati "ponavljanje puhlih zahodnih ameriških in zahodnoevropskih stališč, ki jim že sami njihovi izdelovalci ne verjamejo več". "Interesa za pomoč domovini ni več, še tisto malo, kar ga je ostalo od osamosvojitve, izginja," so zapisali v sporočilu po torkovi seji predsedstva stranke.