Obdobje nestabilnega in spremenljivega vremena se nas naj bi držalo vse do velikonočnih praznikov.

Slika je simbolična

Kot smo že poročali, nas iz nedelje na ponedeljek čaka deževna noč, po evropskem modelu bo padlo med 5-30mm padavin. Meja sneženja pa bo med 1200 in 1500m. Dežja pa se ne bomo hitro znebili, izboljšanje oz. otoplitev lahko pričakujemo šele v drugi polovici naslednjega tedna oz. za velikonočne praznike, napovedujejo na ciklon.si /srednjeročna napoved.

Najprej otoplitev, za vikend pa izrazito poslabšanje vremena

V naslednjem tednu ne bo prav veliko sonca, še največ ga bo v vzhodni Sloveniji, dan z največ sonca pa bo torek. V torek bo nad nami tudi najhladnejši zrak. Ker bo noč jasna in mirna, lahko zjutraj marsikje pričakujemo slano, napovedujejo meteorologi.

Od srede naprej bo sledila občutna otoplitev, saj bomo na robu subtropskega anticiklona. Spet bo velika razlika v temperaturi med zahodom in vzhodom, jugozahodnik bo poskrbel, da bo najtopleje na vzhodu, verjetno bo šlo čez 20 °C. V alpskih dolinah na severozahodu pa bo okoli 10 stopinj hladneje.

V petek bo anticiklon oslabel, saj se nam bo od severozahoda bližala vremenska fronta. Naslednji konec tedna tako sodeč po meteorologih omenjenega vremenarskega portala kaže na izrazito poslabšanje vremena. Šlo naj bi za nekoliko daljše obdobje nestabilnega in spremenljivega vremena. Največ padavin pričakujemo po zadnjih izračunih v soboto, 1.aprila. Snežilo pa bo verjetno le v visokogorju. Izboljšanje oz. otoplitev lahko pričakujemo šele v drugi polovici naslednjega tedna oz. za velikonočne praznike.

Tako bo v prihajajočih dneh

Do jutri zjutraj bodo padavine ponehale, delno se bo zjasnilo, po nižinah bo nastalo nekaj megle oz. nizke oblačnosti. Čez dan in popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Pihal bo okrepljen severni veter, najvišje dnevne temperature bodo med 6 °C in 11 °C, na Primorskem do 16 °C.

V torek bo večinoma sončno, jutro bo mrzlo, ponekod bo možna slana. Čez dan bo občasno na nebu nekaj spremenljive oblačnosti, pihal bo severni veter. Najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C, na Primorskem do 14 °C. V sredo bo sprva zmerno do pretežno oblačno, jutro bo hladno. Popoldne pa bo povsod večinoma sončno. Zapihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 10 °C in 15 °C.

V četrtek bo na vzhodu deloma sončno, drugod pa pretežno oblačno, čez dan in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, na zahodu se lahko skuha tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 10 °C, drugod med 15 °C in 20 °C. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti na zahodu se bodo občasno pojavljale krajevne padavine, pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 10 °C, drugod med 15 °C in 20 °C, še napovedujejo na ciklon.si /srednjeročna napoved