Danes je Loterija Slovenije naznanila, da so že izplačali zajetno nagrado srečnežu, ki je konec aprila slavil v igri Eurojackpot. Na svoj račun je prejel neverjetnih 51 milijonov evrov, medtem ko je občina, kjer ima stalno prebivališče, prejela devet milijonov. Ker je bil listek s srečno kombinacijo kupljen prek spleta, trenutno še ni jasno, iz katerega kraja natančno prihaja nagrajenec.

Občina ostaja skrivnost

Po informacijah Loterije Slovenije so danes izplačali glavni dobitniški sklad Eurojackpot v višini 60 milijonov evrov za kombinacijo 5 + 2. V žrebu igre z maksimalnim skladom 120 milijonov evrov, ki je potekal 23. aprila, so bile izžrebane zmagovalne številke 2, 3, 6, 15, 35 ter 1, 3.

Zmagovalno kombinacijo sta vplačala udeleženca iz Slovenije in Nemčije ter tako vsak prejela neverjetnih 60 milijonov. Nagrajenec iz Slovenije, ki je svoje številke izbral prek spleta, je tako danes prejel 51 milijonov evrov, medtem ko je devet milijonov evrov romalo na račun občine, kjer ima stalno prebivališče. Identiteta te občine zaenkrat ostaja skrivnost, saj je stalno prebivališče zasebni podatek, javnosti pa lahko razkrijejo le kraj, kjer je bil listek vplačan. V tem primeru je to bila njihova spletna stran.