V Ljubljani je skupina obritoglavih zamaskiranih moških grozila migrantom. Na družbenih omrežjih se je pojavil videoposnetek, kjer so moškega, domnevno migranta, privezali na drog ulične svetilke s prozorno folijo in ga posneli z obrazom prekritim z majico, okoli vratu pa je imel zanko ter v rokah list z napisom "Remigracija". Skupina, ki se imenuje Slovenska obrambna straža (SOS), trdi, da deluje za varnost Slovenk in Slovencev. V svojem posnetku navajajo, da je njihova akcija odziv na domnevni napad migrantov na 27-letnico v Tivoliju. Nihče od odgovornih se namreč ni oglasil in tako so ji želeli dati vedeti, da jim ni vseeno.

"Vlada je spustila v državo horde migrantov, ki delajo tukaj, kar hočejo, in zdaj je čas, da jih sami ustavimo, ker očitno jih pristojni ne bodo. Da vidimo, kako se bodo zdaj oglašali vsi, ki se niso pri tem primeru, ko bomo mi naredili z migranti to, kar je treba, da se bo nazaj vzpostavil red," so povedali.

Odzvali so se na PU Ljubljana in pojasnili, da po do sedaj izvedenem preverjanju o dogodkih, ki izhajajo iz posnetkov, niso bili obveščeni prav tako niso prejeli prijave morebitnih oškodovanih oseb: "Okoliščine nastanka posnetka ter njegov namen intenzivno preverjamo in bomov primeru zaznanih in potrjenih elementov kaznivih ravnanj ustrezno ukrepali. Vse, ki imajo kakršne koli informacije o ravnanjih iz konkretnega posnetka oziroma o posnetku samem pozivamo, naj o tem obvestijo policijo," ob tem pozivajo.

Prav tako so pojasnili, da posilstva v Tivoliju ne obravnavajo niti niso prejeli take prijave.

"Ljubljana je varno mesto. Na splošno lahko pojasnimo, da je število vseh obravnavanih kaznivih dejanj na območju Mestne občine Ljubljana v letošnjem letu za okoli 8%  manj kot leto poprej in se stanje kriminalitete ne povečuje, ter je primerljivo oziroma celo manjše kot v ti. »predkoronskem« času ko smo na splošno beležili manj kaznivih dejanj. Glede storilcev so v veliki večini državljani Republike Slovenije, med državljani tretjih držav pa prevladujejo državljani iz območja balkana," so še dejali na PU Ljubljana.