Ob obisku Term Čatež je za bralko Žurnala prišlo do neljubega presenečenja. Kot je dejala za medij, se je preoblekla v prostoru z garderobnimi omaricami, saj so bile vse kabine za preoblačenje polne, nato pa je na steni opazila kamero, ki je bila usmerjena v prostor. Sicer je kamere v kompleksu pričakovala, a je bila presenečena, da so bile te prisotne tudi v tem prostoru in da za to ni bilo konkretnejših opozoril. Dejala je, da bi jih pričakovala na vseh garderobnih omaricah in se vprašala, ali je to sploh legalno.

Kamere postavljene popolnoma legalno

Kot so za Žurnal povedali na Uradu informacijskega pooblaščenca, je postavitev kamer popolnoma legalna. Videonadzora namreč ni dovoljeno izvajati v dvigalih, sanitarijah, prostorih za preoblačenje, hotelskih sobah in drugih podobnih prostorih, v katerih se pričakuje višjo stopnjo zasebnosti. A ker se je bralka preoblekla v prostoru z garderobnimi omaricami in ne v zaprtem prostoru namenjenemu dejanskemu preoblačenju (torej garderobni kabini) so torej kamere povsem legalno postavljene.

Družba Terme Čatež pa je mediju odgovorila, da so kamere v tem prostoru postavljene zaradi zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja in dodali, da so v prostoru na voljo garderobne kabine namenjene preoblačenju, kjer pa kamere seveda ni. Obiskovalci term pa so na videonadzor opozorjeni že pred vhodom v kompleks in nato še na vhodu v avlo zimske Termalne riviere, kjer je do neljubega šoka prišlo, še poroča medij.