Slovenska družba Public Net, spletni portali in trgovina d.o.o., je prevzela podjetja NA Patria d.o.o. iz Sarajeva in tako prevzela 100-odstotno lastništvo medijske agencije Patria, oz. informativnega portala NAP.ba. Ta sodi med najpomembnejše novičarske portale v Bosni in Hercegovini. Delno izhaja tudi v angleščini, agencijske objave in avtorske tekste pa povzema več kot 500 medijev v BiH.

V to privedlo dolgoletno sodelovanje

S 1. septembrom 2022 bo Tiskovna agencija Patria s portalom www.nap.ba postala del slovenske družbe Public-Net, s katero Patria že dolgo sodeluje, je na svojem Facebook profilu potrdil znan novinar Bojan Požar, ki je eden izmed lastnikov Public Net. Drugi lastnik je Miran Videtič.

Kot navaja NAP, si je portal od februarja 2014 uspel izboriti mesto na medijskem prizorišču BiH in v tem času postal nepogrešljiv dejavnik vsakodnevnega poročanja o različnih dogodkih v državi in ​​regiji. “Prepoznani pa smo kot brezkompromisni borci za resnico in pravico, z edinim ciljem ohranitve BiH kot celotne, civilne, demokratične in enotne države,” ob tem navajajo.

Odgovorna urednica Patrie ostaja Amina Čorbo-Zećo.

V želji po popolni neodvisnosti in sledenju potrebam trga je bila izpostavljena zavezanost k nadgradnji in dodatnim vlaganjem ter širitvi same platforme, za kar so potrebna nova vlaganja. Public-Net je prepoznal možnost razvoja Patrie in na obojestransko zadovoljstvo je bila sklenjena pogodba o prenosu lastništva,” so še zapisali na znanem portalu v BiH.

Na portalu so še navedli, da bodo ostali dinamičen in profesionalen, patriotsko usmerjen medij, ki aktivno spremlja politično dogajanje v BiH, pa tudi v regiji in svetu.