Severe Weather Europe (SWE) je izdal posodobljeno napoved, v kateri Evropi napoveduje podpovprečne snežne padavine. Pričakovano je tudi, da bodo temperature višje od povprečja, se pravi, da zima ne bo tako zelo mrzla. V rani zimi bi lahko po ugotovitvah meteorologov zahodni del evropskega kontinenta doletela obdobja hladnih front in hladnih dni.

Celo zimo le nekaj centimetrov snega?

Nad srednjo in zahodno Evropo so večinoma napovedane povprečne padavine. Napoved sneženja kaže manj snega nad Evropo, kar pa se ne ujema povsem z napovedmi padavin in temperatur.

Sodeč po posebni napovedi sneženja, ki so jo še pripravili, bo v Evropi padlo podpovprečno veliko snega, kar je presenetljivo glede na pomanjkanje močnejših toplih anomalij in običajnih padavin.

Spodnja slika prikazuje povprečno višino snega za februar, ki je zadnji zimski mesec. Sodeč po njej, lahko kljub negativnim anomalijam po večjem delu Evrope še vedno pričakujemo nekaj snežne odeje. Tudi, če napovedi predvidevajo manj snega, to torej ne pomeni, da ga ne bo. Ampak to zimo verjetno ne bomo videli veliko snega.

Seveda pa meteorologi kot običajno pri takšnih napovedih opozarjajo, da dlje kot se gleda v prihodnost, manj točne so napovedi, zato se še lahko marsikaj spremeni. V vsakem primeru pa uživajte v snegu, ko zapade, ker ga letos ne pričakujemo veliko.