Od srede naprej lahko pričakujemo destabilizacijo vremena, saj se bo nad severnim Sredozemljem razvilo novo ciklonsko območje, napovedujejo meteorologi na Neurje.si. Padavine se bodo proti večeru sprva pojavljale na zahodu in jugu države ter se nato postopno širile proti ostalim delom države.

Prvomajski prazniki bodo očitno vremensko pestri

Danes popoldan bo sicer pretežno jasno, pihal bo šibak vzhodni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C. Jutri bo jasno z nekaj vzhodnega vetra. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, najvišje dnevne od 22 do 26, na Goriškem do 28 °C.

V sredo se bo nato postopno pooblačilo. Popoldne se bodo v zahodnih in južnih krajih začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo nato širile proti ostalim delom države.

ARSO je sicer zaenkrat za sredo izdal rumeno opozorilo zaradi neurij za severovzhod države, za četrtek pa za celo državo.

Tudi v četrtek in v petek bo oblačno s pogostimi padavinami, vmes tudi nevihtami, saj bo ciklon potoval vzhodneje in bomo še naprej v tem pasu proženja padavin. Prvomajski prazniki bodo tako očitno vremensko pestri.