V občinah Središče ob Dravi, Ormož in Sveti Tomaž poteka zbiranje podpisov pod peticijo proti napovedani vzpostavitvi azilnega doma v Središču ob Dravi. Doslej so v vseh treh občinah zbrali skupaj okrog 2000 podpisov, so danes za STA povedali na Občini Ormož. Rok za zbiranje so sicer s ponedeljka podaljšali do srede do 11. ure.

Želijo, da vlada sklep v celoti prekliče

Občinski sveti vseh treh občin so na skupni izredni seji prejšnji teden soglasno nasprotovali vzpostavitvi azilnega doma v Središču ob Dravi ter se odločili za peticijo. Njen cilj je, da vlada sklep o azilnem domu v celoti prekliče ter ponovno preuči druge možnosti in lokacije postavitve doma.

Zbiranje podpisov občanov pod peticijo je od minulega tedna potekalo v prostorih občin, v ponedeljek pa so ga razširili še na teren, in sicer po vseh krajevnih skupnostih občine Ormož, pa tudi v avli doma kulture, centru starejših občanov, pred trgovinami in pred gostilno Prosnik. Tudi v Središču ob Dravi in Svetem Tomažu prostovoljci podpise zbirajo tudi na terenu.

Župana Ormoža Danijel Vrbnjak in Svetega Tomaža Toni Jelovica sta vabljena na nujno sejo odbora DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, ki je sklicana za sredo ob 14. uri. Predvidoma bosta zbrane podpise na seji predala predstavnikom notranjega ministrstva, so še napovedali na Občini Ormož.

V omenjenih treh občinah sicer zbirajo tudi podpise pod peticijo, s katero zahtevajo vzpostavitev satelitskega urgentnega centra v Ormožu. Tudi te podpise bodo zbirali do srede, so pojasnili danes. Kot so na skupni izredni seji prejšnji teden opozorili občinski sveti omenjenih treh občin, namreč vladni predlog vzpostavitve 15 satelitskih urgentnih centrov ne predvideva nobenega tovrstnega centra v vzhodnem delu države.

STA