V začetku tedna nas bo še zadnjič letos razvajalo toplo vreme. Danes in jutri bo pretežno jasno z nekaj jutranje megle,” za začetek tedna napovedujejo vremenoslovci na Agenciji RS okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija. V torek bodo jutranje temperature od 7 do 15 stopinj Celzija, kolikor jih bomo izmerili na Primorskem. Popoldne pa bodo temperature dosegle od 24 do 27 stopinj Celzija. V začetku tedna v najtoplejših krajih na vzhodu države zadnjič pričakujemo temperature, ki se približajo 30 stopinj Celzija.

Arso izdal opozorilo za mraz

Sledila bo občutna ohladitev, ki jo bo prinesla polarna fronta. Arso je za drugo polovico tedna izdal rumeno vremensko opozorilo.

V sredo je na jugovzhodu, severovzhodu in v osrednji Sloveniji potrebna previdnost zaradi vetra, katerega sunki bodo dosegli do 70 km na uro. V četrtek in petek pa se bodo pojavile nevihte, ki se bodo razširile po vsej Sloveniji. Dnevne temperature se bodo spustile za skoraj več kot 10 stopinj Celzija. V drugi polovici tedna bo od jugozahoda proti Alpam in severnemu Sredozemlju pritekal topel in vlažen zrak. V soboto ali v noči na nedeljo se bo smer višinskih vetrov obrnila na severno. Več jasnine bo kot kaže od nedelje naprej, bo pa tudi hladneje.