Panvita sezonske delavce za obiranje jagod išče tudi na področju Maribora in okolice. Delo se bo pričelo v začetku ali sredi maja ter bo trajalo tri tedne.

Tudi v letošnjem letu bodo sezonska dela v kmetijstvu predstavljala pomemben del ponudbe prostih delovnih mest. Prvi oglasi za sezonska dela so tako že na voljo, več ponudbe pa je pričakovati v prihodnjih tednih, ko se bo realnejše stanje po pozebi pokazalo tudi v sadovnjakih. Informacije o prostih delovnih mestih sproti objavlja Zavod RS za zaposlovanje, na svojih spletnih straneh.

Lani je sicer začela veljati odredba, po kateri bruto urna postavka za začasno ali občasno delo v kmetijstvu ne sme biti nižja od 5,16 evra.

Iskanje delavcev tudi na področju Maribora

Trenutno po Sloveniji potrebujejo predvsem delavce v sadovnjakih, v mesecu maju pa bodo denimo v Beltincih (Panvita, na parceli Šipošovo, to je na desni strani ceste Beltinci – Gančani ) potrebovali okoli 200 oseb za obiranje jagod. Nudijo delo na podlagi pogodbe o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu, plačilo po količini obranih jagod in plačilo nadomestila malice, ob določenih pogojih. Delo se bo opravljalo med 5. in 11.30 uro, pričelo pa se bo med 10. in 15. majem ter bo tajalo tri tedne. Prijave zbirajo na telefonsko številko 02 530 36 24 ali 02 530 36 10 ali kadri@panvita.si.

“Prejšnji teden so nas že klicali zainteresirani za delo. Kličejo različni profili, starejši, mlajši, upokojenci, nekaj lanskih delavcev, praktično vse starostne skupine. Iskanje delavcev smo razširili tudi do Maribora,” je za naš medij pojasnila Simona Petek iz Skupine Panvita.