Meteorologi vremenarskega portala ciklon.si / srednjeročna napoved pravijo, da nas bo danes prešla vremenska motnja ob severozahodnem vetru v višinah. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne padavine, deloma plohe, ki  bodo pogostejše v vzhodni polovici države.

Ob koncu tedna se nam bo od severozahoda bližal ciklon z vremensko fronto. Po vsej verjetnosti bo v soboto večji del dneva še sončno in toplo, na severozahodu pa bo po vsej verjetnosti od opoldneva naprej že večinoma oblačno vendar še suho vreme. Čeprav zadnji izračuni kažejo padavine nekaj ur prej za Planico, nekje po 15.uri, tako da v času tekmovanja padavin še ne bo. Meja sneženja se bo v noči na nedeljo spustila na okoli 700m, ob močnejših padavin pa tudi nižje. 

V prihodnjem tednu se bo novo ciklonsko območje spustilo proti Sredozemlju in vplivalo na vreme pri nas. Vetrovi bodo spet potegnili od jugozahoda. Od torka naprej pa bo več dni spremenljivo s pogostimi padavinami.

Tudi velikonočni prazniki bodo lahko mokri

Za velikonočne praznike zaenkrat bistvene spremembe vremena ne kaže, verjetno pa bo več sončnega vremena vsaj v vzhodni Sloveniji z možnostjo subtropskega anticiklona v naši bližini, na Balkanu oz. vzhodni polovici Evrope. Nad severnim delom Atlantika bo še naprej obsežno ciklonsko območje in proti nam bo še naprej pritekal topel in razmeroma vlažen zrak, za bolj točno napoved bo potrebno še počakati nekaj dni, opozarjajo meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved.

Pripravite dežnike

Danes dopoldne se bo oblačnost od severozahoda povečala, popoldne bodo od severozahoda pričele nastajati krajevne padavine, ki se bodo širile proti jugu. Ponekod bo pihal severozahodni veter, najvišje temperature bodo med 15 °C in 21 °C. V petek bo deloma sončno, več oblačnosti bo v vzhodni polovici Slovenije, najvišje temperature bodo med 16 °C in 21 °C.

V soboto bo dopoldne še večinoma sončno, popoldne se bo od zahoda pooblačilo. Krepil se bo jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v osrednji in vzhodni Sloveniji. Pozno popoldne in zvečer se bodo v zahodni in južni Sloveniji začele pojavljati padavine, ki se bodo postopno okrepile in v noči na nedeljo zajele vso Slovenijo. Najvišje temperature bodo med 16 °C in 22 °C.

V nedeljo bo oblačno s padavinami, ki bodo zjutraj večinoma ponehale. Čez dan se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 0 °C, drugod med 7 °C in 13 °C, na Primorskem do 15 °C.

V ponedeljek bo večinoma sončno z jutranjo meglo po nižinah, nekaj spremenljive oblačnosti bo občasno na vzhodu, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 6 °C, drugod med 10 °C in 15 °C.