Ministrstvo za zdravje je ob 13. uri sklicalo novinarsko konferenco, saj so bili danes zjutraj obveščeni o izrednem dogodku v Splošni bolnišnici Celje. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in v. d. direktorja Urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleš Šabeder se bosta dopoldne sestala z vodstvom bolnišnice in zahtevala pojasnila.

Kot poročajo Slovenske novice, se je v Celju se je zgodil izredno nenavaden dogodek. Po informacijah Dela so v bolnišnici Celje svojce pacienta obvestili, da naj bi ta preminil, čeprav ni. Šlo naj bi za smrt starostnika. Iz nekega doma upokojencev naj bi na zdravljenje pripeljali dva starostnika, v bolnišnici pa naj bi zamenjali, kdo od njiju je umrl. Zadevo so ugotovili v domu starostnikov, ko se je eden od njiju vrnil v dom. Svojci domnevno umrlega, ki je bil v resnici še živ, pa naj bi že pripravili pogreb.

Na celjski policijski upravi so za Slovenske novice potrdili, da so jih iz Splošne bolnišnice Celje obvestili o izrednem dogodku. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja nevestno delo v službi.

Ministrstvo za zdravje je bilo davi obveščeno o izrednem dogodku v Splošni bolnišnici Celje. Tam so za STA potrdili, da obravnavajo izredni dogodek, a podrobnosti še ne morejo predstaviti širši javnosti, saj morajo pred tem obvestiti svojce vpletenih bolnikov. Več naj bi bilo znanega popoldne.