V zadnjem času se soočamo z vse višjimi cenami energentov, kar močno vpliva na naše gospodinjske proračune. Še posebej zaskrbljujoče so položnice za elektriko, ki so v zimskih mesecih lahko izjemno visoke.

Pa vendar ni potrebno, da se na milost ali nemilost prepustimo spreminjajočemu se energetskemu trgu, saj lahko na višino svojih položnic vplivamo sami.

Obstaja namreč rešitev, ki lahko močno zniža stroške ogrevanja in hkrati poskrbi za udobje v vašem domu: toplotna črpalka.

Zakaj se odločiti za toplotno črpalko?

Toplotne črpalke so energetsko izjemno učinkovite naprave, ki za ogrevanje vašega doma uporabljajo obnovljivo energijo iz okolja. To pomeni, da ne potrebujejo fosilnih goriv, kot so plin ali olje, kar močno zmanjša stroške ogrevanja. Poleg tega so toplotne črpalke okolju prijazne, saj ne proizvajajo emisij CO2.

Če se sprašujete, zakaj večina novogradenj trenutno že v svoji idejni zasnovi obsega toplotno črpalko, govorijo prednosti toplotnih črpalk kar same zase.

Toplotne črpalke, med katerimi velja izpostaviti toplotne črpalke M Heat Sun, izstopajo po svoji visoki energetski učinkovitosti, saj dosegajo izjemno visoke koeficiente COP (do 5,1), kar pomeni, da za 1 kW porabljene električne energije proizvedejo do 5,1 kW toplotne energije.

[[image_1_article_64260]]

»Primerne so za talno in radiatorsko gretje, grejejo do –30 stopinj Celzija zunanje temperature, prav tako tudi hladijo. Cenovno so ugodne, kar je v energetskem pogledu in stanju zadnjih let, ko cene drugih oblik ogrevanja in hlajenja letijo v nebo, nadvse pomembno tako za individualne uporabnike in gospodinjstva kot tudi za večje odjemalce,« prednosti toplotnih črpalk orišejo v M Heat Sun.

Se vam zdi, da je toplotna črpalka draga investicija? Toplotne črpalke M Heat Sun so cenovno dostopne, investicija njihove namestitve pa se hitro povrne. V primerjavi z ogrevanjem na plin ali olje lahko prihranite do 75 % stroškov ogrevanja.

Četudi se za namestitev toplotne črpalke odločate v že obstoječi hiši, je strah pred obsežnim posegom odveč, saj je montaža toplotne črpalke M Heat Sun enostavna in hitra, ob tem pa ne potrebujete veliko prostora, saj so naprave kompaktne in elegantne.

Toplotne črpalke M Heat Sun so izdelane iz visokokakovostnih materialov in imajo dolgo življenjsko dobo.

Kaj toplotna črpalka prinaša v praksi?

Prednosti se morda v teoriji slišijo precej prepričljivo, gotovo pa se vam poraja vprašanje, ali se plusi toplotnih črpalk odražajo tudi v praksi in v vsakdanjem življenju. Poglejmo konkreten primer.

Gospodinjstvo s povprečno veliko hišo (150 m2) lahko s prehodom na ogrevanje s toplotno črpalko M Heat Sun prihrani do 1.500 € na leto. To pomeni, da se lahko investicija v toplotno črpalko povrne že v nekaj letih, kasneje pa bo sam prihranek pri stroških še bolj občuten.

Ob tem je vsakdanja uporaba toplotne črpalke M Heat Sun za uporabnika izjemno preprosta in praktična, saj so toplotne črpalke M Heat Sun opremljene z najsodobnejšo DC – invertersko tehnologijo, ki omogoča natančno uravnavanje temperature in optimalno delovanje v vseh pogojih, hkrati pa je upravljanje toplotne črpalke omogočeno z barvnim zaslonom na dotik.

Kaj je toplotna črpalka in kako deluje?

Toplotna črpalka je inovativni ogrevalni sistem, ki izkorišča naravne vire toplote za učinkovito ogrevanje prostorov in sanitarno vodo. Deluje na preprostem principu prenosa toplote iz hladnejšega območja, kot je zunanji zrak, in ga prenese v vaš dom, pri čemer uporablja električno energijo.

Ključna prednost toplotnih črpalk je v tem, da porabijo manj električne energije, kot jo proizvedejo v obliki toplote, kar pomeni, da so energetsko učinkovitejše od tradicionalnih ogrevalnih sistemov.

Najbolj razširjena vrsta toplotne črpalke je zrak-voda, ki izkorišča toploto iz zraka za ogrevanje vode in prostorov. Uporablja tehnologijo, podobno tisti v hladilnikih, pri čemer toploto odvzema iz okoliškega zraka in jo prenaša v notranje prostore. S koeficientom učinkovitosti (COP) okoli štiri, toplotne črpalke ponujajo visoko učinkovitost pri prenosu toplote.

Poleg ogrevanja lahko toplotne črpalke tudi hladijo prostore, kar pomeni, da so vsestranska rešitev za vzdrževanje prijetne temperature skozi vse letne čase. Sestavljene so iz kompresorja, ki premika hladilno sredstvo, in izmenjevalnika toplote, ki odvzema toploto iz vira in jo prenaša na želeno mesto.

Za več informacij o možnostih ogrevanja in hlajenja s toplotnimi črpalkami se obrnite M Heat Sun na 051/440 100 ali na [email protected].

Ne le pozimi, toplotna črpalka pride prav tudi poleti

Toplotne črpalke M Heat Sun so ob vseh pozitivnih učinkih, ki jih beležimo pozimi, tudi odličen način za hlajenje vašega doma v poletnih mesecih. Delujejo po principu prenašanja toplote iz notranjosti hiše na zunanjost, kar omogoča učinkovito in udobno hlajenje.

Med hladilnim ciklom toplotna črpalka M Heat Sun namreč razvlaži notranji zrak, kar je še posebej koristno v poletnih mesecih, ko je vlaga v zraku običajno višja. Ob tem se vlaga kondenzira na površini tuljave in se zbira v posodi, na tak način pa je toplotna črpalka okolju prijazna alternativa tradicionalnim klimatskim napravam.

[[image_3_article_64260]]

Toplotna črpalka – da ali ne, hvala?

Odgovor je, tudi glede na svetovne trende, precej jasen. Toplotne črpalke si namreč zaslužijo velik da, pri čemer velja pri pregledu ponudbe pozornost posvetiti predvsem toplotnim črpalkam M Heat Sun, ki so cenovno dostopne, energetsko učinkovite in enostavne za montažo, kar jih napravlja za idealno izbiro za vse, ki želijo pametno in trajnostno vlagati v ogrevanje svojega doma.

Obiščite spletno stran M Heat Sun in se prepričajte o prednostih toplotnih črpalk tukaj.

Za vse dodatne informacije in brezplačen ogled se obrnite na:

Telefon: 051/440 100

E-mail: [email protected]

Facebook

Spletna stran M Heat Sun