Družina Možgan se odloča za pravno akcijo proti državi in inšpektorici zaradi nezakonitega odvzema 24 glav goveda, poroča Svet24. Odvetnik družine, Franci Matoz, je napovedal vložitev zahtevka za odškodnino še ta teden. Po njihovih ocenah je kmetija Možgan utrpela škodo v višini približno 15 tisoč evrov zaradi odvzema živine novembra lani. V oceno je zajeto poslabšanje stanja živine, z nevšečnostmi pa so se morali soočati tudi lastniki kmetije.

Odškodninski zahtevek bo zajemal državo in inšpektorico Danušo Štiglic, ki je izvršila nezakoniti odvzem. »Menimo, da je škoda nastala zaradi njene hude malomarnosti, če ne celo zaradi naklepnega ravnanja, in v takem primeru sta tako država kot ona solidarno odgovorna, tako da bomo zahtevali odškodnino od obeh,« je Matoz povedal za Svet24.

Poleg tega je bil prejšnji teden na kmetiji prejet patološki izvid, ki je pokazal, da je eno od govedi po vrnitvi na kmetijo poginilo zaradi udarcev. Za to so kmetiji Možgan ponudili 1400 evrov, a se bodo na cenitev pritožili.