Vlada bo zato obravnavala predlog razrešitve Andreja Klasinca in Primoža Stošickega ter imenovanja predstavnikov ustanovitelja v Svet javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Celje, in sicer Mojce Kert in Tadeja Hata.

Vlada bo na petkovi dopisni seji obravnavala predlog razrešitve Andreja Klasinca in Primoža Stošickega ter imenovanja predstavnikov ustanovitelja v Svet javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Celje, in sicer Mojce Kert in Tadeja Hata, poroča portal 24ur.

Andrej Klasinc je odstopil po škandalu zamenjave identitete pacientov v celjski bolnišnici. Potem ko svet celjske bolnišnice po aferi ni sprejel odstopa vodilnih, je vlada na seji že razrešila predstavnika ustanovitelja v svetu bolnišnice Mitjo Pirmana. Za preostanek mandata je za člana sveta zavoda imenovala Tomaža Subotiča. Vlada je člana sveta bolnišnice zamenjala na predlog ministrstva za zdravje. Minister Danijel Bešič Loredan je vztrajal, da bi vodstvo bolnišnice moralo odstopiti, saj da je za dogodek objektivno odgovorno.

Glede nenehnih pozivov ministra za zdravje k odstopu vodstva so v bolnišnici spomnili, da je vodstvo bolnišnice podalo odstopne izjave, a jih svet zavoda ni potrdil. Opomnili so na besede direktorja bolnišnice Aleksandra Svetelška in strokovnega direktorja Franca Vindišarja, ki sta javno večkrat povedala, da bosta v primeru, da bi eksterni nadzori dokazali izključno krivdo bolnišnice, s funkcije takoj odstopila sama, še poroča 24ur.