Predsednik uprave Mercatorja, Tomislav Čizmić, je ob otvoritvi napovedal nadaljevanje razvoja Mercatorja, ki temelji na zelenem prehodu, digitalizaciji ter premijski nakupovalni izkušnji. Ta temelji na ponudbi najbolj zaželenih izdelkov po najboljših pogojih. »Mercator je največji partner slovenskega podeželja, lokalnih skupnosti in najmodernejših sosesk. Nova Mercatorjeva trgovina je gibalo razvoja skupnosti, zato smo zelo veseli dragocene pridobitve v Žirovnici.«

Nova trgovina je prostorsko in s ponudbo prilagojena okusom in potrebam kupcev, ki v njej dnevno nakupujejo. Kot pravijo v Mercatorju, so sledili željam in nakupovalnim navadam kupcev, hkrati pa pri uvedbi novosti upoštevali globalne trende in sodobne prodajne poti. Kot največji slovenski trgovec so ponosni na svojo tradicijo, hkrati pa tudi na to, da v Slovenijo in v regijo prvi prinašajo novosti ter trende.

S trgovino so zadovoljni tudi okoliški prebivalci. Kot je ob tej priložnosti povedal župan Žirovnice, Leopold Pogačar, je ponosen »ne samo na občino, ampak tudi na to, da nam je v ta kraj uspelo dobiti novo trgovino najboljšega soseda. Želim toplo dobrodošlico, kajti trgovino takšne kakovosti smo še kako potrebovali in za nas je to resnično velika pridobitev.«

Nova prodajalna se razprostira na skoraj 400 kvadratnih metrov površin, v poslovalnici pa bo na policah tudi veliko lokalnih izdelkov. Vpetost trgovca v delovanje lokalne skupnosti dokazuje prikupen nastop otrok vrtca Žirovnica, ki so se predstavili na otvoritvi. Prisoten je bil tudi ravnatelj šole in vrtca Žirovnica, Gregor Pungaršek, ki mu je ob tej priložnosti predsednik uprave Mercatorja, Tomislav Čizmić, izročil donacijo v vrednosti 1.000 evrov, ki jo bodo v vrtcu koristno uporabili.

V prvih dneh delovanja nove trgovine je Mercator za kupce pripravil številne ugodnosti, med njimi visoke popuste na izdelke, predvsem v svežih kategorijah, kupci bodo našli odlične izdelke namenjene za malico, potekajo pa tudi degustacije dobaviteljev ter aktivacije Lumpi kluba in M Skena.