Če se navdušujete nad turizmom in ste prepričani, da imate na tem področju edinstvene uvide ter željo po raziskovanju, je podiplomski študij na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru gotovo prava izbira.

Fakulteta za turizem UM namreč ponuja dva perspektivna podiplomska programa – magistrski študijski program Turistične destinacije in doživetja ter doktorski program Sodobne turistične študije.

Pridobite magisterij s področja turizma

Program Turistične destinacije in doživetja ponuja edinstveno priložnost za nadgradnjo znanja s področja turizma in pridobitev kompetenc za raziskovanje, načrtovanje in oblikovanje inovativnih turističnih rešitev v mednarodnem okolju.

Delno prilagojen urnik študija omogoča usklajevanje študijskih obveznosti z zaposlitvijo, študenti pa si s praktičnim delom v okviru organizacije strokovne ekskurzije pridobijo dragocene izkušnje iz prve roke.

Magistrski študij na FT UM je brezplačen za vse državljane Slovenije, ne glede na starost, kar ga uvršča med izjemno dostopne možnosti za izobraževanje na tem področju. Vabljeni so vsi, ki so že zaključili dodiplomski študij (bolonjska stopnja 2. stopnje ali stari programi VS).

Zakaj izbrati magistrski študij »Turistične destinacije in doživetja«?

  • Pridobite poglobljeno znanje in raziskovalne veščine s področja turizma.
  • Razvijte kompetence za inovativno načrtovanje in oblikovanje turističnih doživetij.
  • Usposobite se za delo v mednarodnem turističnem okolju.
  • Izkoristite delno prilagojen urnik študija, ki omogoča usklajevanje s službo.
  • Pridobite izkušnje z raziskovalnim delom v okviru magistrske naloge.
  • Študirajte brezplačno (za slovenske državljane).
  • Informativni dan za podiplomski študij

Več o magistrskem študijskem programu »Turistične destinacije in doživetja« na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru lahko preberete tukaj.

Hkrati Fakulteta za turizem študentom na dislocirani enoti v Ljubljani ponuja tudi možnost magistrskega izrednega študija v angleškem jeziku, s čimer fakulteta krepi tudi svojo mednarodno privlačnost in prepoznavnost. 

Nadaljujte študij in pridobite doktorat

Poleg magistrskega študija »Turistične destinacije in doživetja« vam Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru ponuja tudi možnost nadaljevanja izobraževanja na doktorski stopnji znotraj študijskega programa »Sodobne turistične študije«.

Ta program, ki se je pričel izvajati v študijskem letu 2022/23, zaključuje celotno vertikalo študija na fakulteti in ponuja edinstveno priložnost za poglobljeno individualno raziskovalno delo na področju turizma. Študij je za doktorskega študenta nadvse praktičen, saj omogoča delo tako na daljavo kot v živo. 

[[image_1_article_65701]]

Cilj doktorskega študijskega programa Sodobne turistične študije je izoblikovati vrhunske strokovnjake, ki bodo usposobljeni za samostojno in inovativno raziskovalno delo v turističnem sektorju ter bodo zmožni voditi kompleksne razvojne projekte na področju turizma in sposobni s kritičnim razmišljanjem in refleksijo usmerjati prihodnji razvoj turizma.

Doktorski program temelji na individualnem pristopu in mentorstvu, sodobne in poglobljenem raziskovalnem delu študentov ter sodobnih metodologijah in znanstvenih spoznanjih s področja turizma.

Več o doktorskem študijskem programu »Sodobne turistične študije« na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru lahko preberete tukaj.

Z vpisom na doktorski študijski program Sodobne turistične študije boste stopili na pot uspešne kariere v akademskem svetu, raziskovalnih inštitucijah ali v turistični industriji. Pridobili boste dragoceno znanje in izkušnje, ki vam bodo omogočile, da boste aktivno soustvarjali prihodnost turizma.

Pridite na informativni dan!

Vas zanima več o magistrskem študiju »Turistične destinacije in doživetja« in o doktorskem študiju »Sodobne turistične študije«? Ne zamudite informativnega dneva, ki bo potekal v četrtek, 16. maja 2024, ob 17. uri, v avli Fakultete za turizem (CPB 36, Brežice).

Na dogodku boste spoznali:

Vsebino in potek magistrskega in doktorskega študijskega programa.
Možnosti za raziskovalno delo na področju turizma.
Postopek vpisa in štipendijske možnosti.

Prijava na informativni dan je obvezna in poteka preko spletnega obrazca tukaj.

Odločitev za FT prinaša pomembno poglavje na vaši karierni poti

Študij na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru pa osvežitve vaše karierne poti ne prinaša le zaradi izbranega perspektivnega študijskega programa, ampak zaradi številnih drugih odlik.

Fakulteta za turizem UM je namreč mednarodno uveljavljena fakulteta z bogato tradicijo, sodobno infrastrukturo in opremo, vrhunskim kadrom, obilico možnosti za sodelovanje v raziskovalnih projektih ter navsezadnje slikovitostjo umeščenostjo prostorov Fakultete v Brežice.