Vstopite v pomlad obkroženi z neskončno modrino in si privoščite oddih v St. Bernardin resortu v Portorožu, San Simon resortu v Izoli ali Salinera resortu v Strunjanu.

Pristne zgodbe slovenske Istre, bioenergijske točke sredi bujnega mediteranskega rastja, lokalna kulinarika in kopanje v bazenih z ogrevano morsko vodo je le nekaj načinov, na katere razvajamo goste v omenjenih letoviščih, ki so del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts.

[[image_1_article_64864]]

ST. BERNARDIN RESORT – pristne zgodbe Istre le korak do morja v Portorožu 

St. Bernardin resort leži tik ob morju, ob priljubljeni morski promenadi in je popolno izhodišče za raziskovanje tradicionalnega Pirana na eni strani in portoroškega sveta zabave na drugi. Ob stari benediktinski cerkvici, med oleandri, palmami, rožmarini ter morjem stojijo Grand Hotel Bernardin, Hotel Histrion in Hotel Vile Park z notranjimi bazeni z morsko vodo, s savnami z edinstvenimi razgledi na neskončno modrino morja in izbranimi istrsko obarvanimi wellness tretmaji. V St. Bernardin resortu se za vsakogar nekaj najde, in to le korak od morja!

[[image_2_article_64864]]

SAN SIMON RESORT - Živahno letovišče za aktivni oddih v očarljivi Izoli 

San Simon resort najdete v Simonovem zalivu, kjer so še danes vidni ostanki pristanišča Haliaetum iz rimskih časov. Svoj značaj letovišče črpa iz obmorskega mesteca Izola – vedno živahno, veselo in v pogonu! Zaradi lege je idealno za vse ljubitelje aktivnega oddiha in se lahko pohvali s certifikatom “kolesarjem prijazno” letovišče, gostje pa se po aktivnem odkrivanju okolice lahko razvajajo tudi v notranjem bazenu in z mediteranskimi wellness tretmaji.

[[image_3_article_64864]]

SALINERA RESORT – bioenergijski raj v zelenem zalivu Strunjana 

Salinera resort Strunjan leži v objemu zelenega narave tik ob Krajinskem parku Strunjan, ki ga goste lahko dosežejo kar peš. Da je letovišče neločljivo povezano z naravo, priča tudi bioenergetski park znotraj resorta, v katerem lahko izbirate med udobnim hotelom in modernimi prenovljenimi apartmaji. Gostje so navdušeni tudi nad notranjim bazenom z morsko vodo in mediteranskim wellness razvajanjem v wellness centru.

[[image_4_article_64864]]

Odkrijte slovensko Obalo med oddihom v resortih Sava Hotels & Resorts! 

Vse tri destinacije predstavljajo tudi odlično izhodišče za raziskovanje naravnih in kulturnih znamenitosti slovenske Obale, ki čaka na to, da jo odkrijete!

  • Portorož: sproščujoč sprehod po poroški promenadi in ogled Cerkvice Sv. Bernardina iz 15. stoletja,
  • Mesečev zaliv: Pravljični Mesečev zaliv je del krajinskega parka Strunjan, najdete ga pod do 80 metrov visokimi flišnimi stenami Strunjanskega klifa.
  • Hiša Morja – Izolana: Spoznajte zgodovino Izole preko dokumentarnih fotografij, doživite morski in obmorski značaj mesta in odkrijte skrivnosti ribištva.
  • Piran: srednjeveško mestece s številnimi znamenitostmi, med jimi tudi osrednji piranski trg -Tartinijev Trg in Benečanka- prelepa zgradba, ki se nahaja na križišču IX. korpusa in Tartinijevega trga in predstavlja najlepši primer beneško-gotske arhitekture v Piranu.
  • Svetilnik Izola: Svetilnik na Petelinjem rtu označuje plitvino. Nahaja se na izolski mestni plaži, kjer se odpirajo prelepi pogledi na odprto morje in Alpe.
  • Laguna Stjuža: Stjuža je edina slovenska morska laguna in del Naravnega rezervata Strunjan Stjuža, v katerem so svoj dom našle raznolike ptice.
  • Krajinski park Sečoveljske soline: Priljubljena izletniška točka, kjer si lahko ogledate tudi Muzej solinarstva ter solinarsko hišo.
  • Padna: Padna je stara istrska vasica, v kateri se kamnite hiše drenjajo ena ob drugi in okrog
  • cerkvice sv. Blaža. V prenovljenih prostorih nekdanje padenske šole pa se nahaja galerija Božidarja Jakca, ki je v Padni preživljal svoje otroštvo.

Preverite še več doživetij na slovenski Obali.

[[image_5_article_64864]]

Ugoden pomladni oddih

V vseh treh resortih so pomladi na voljo ugodni paketi Morski oddih s polpenzionom in paketi z že vključenimi wellness storitvami. Preverite ugodne ponudbe in to pomlad odkrivajte slovensko Obalo!