Podjetje Glovo, ki je podobno kot Wolt omogočal dostavo iz restavracij in trgovin, od desetega maja ne bo več delovalo v Sloveniji. Po treh letih zapušča Slovenijo, kamor je prišel s prevzemom slovenske E-hrane. Kot poroča 24ur, pa so bili dostavljalci o ukinitvi delovanja obveščeni prek aplikacije, tik pred zdajci, tako rekoč hkrati z ostalimi uporabniki.

"Ljudje so žalostni, razočarani, ker tudi niso vedeli, kaj se dogaja. Obvestili so nas preko potisnega obvestila v aplikaciji ter maila. In to je to," so za medij povedali dostavljalci.

Wolt bo sedaj lažje vplival na cene

Zaprtje pa vendar ni veliko presenečenje, saj je Slovenija majhen trg, slovensko okolje ni naklonjeno dostavljalcem hitre hrane, potem so tukaj še visoke dajatve, neugodna obdavčitev pogodbenega dela, podjetji Wolt in Glovo pa sta bili v zadnjem času še pod drobnogledom zaradi nezadovoljstva dostavljalcev.

A sedaj je dostavljalec hrane Wolt brez konkurence. V primeru, če bo tako ostalo, bo imel izrazito dominanten položaj, kar pomeni, da bo lažje vplival na cene, kar zagotovo ni obro za uporabnike, je za 24ur opozoril Matej Lahovnik z Ekonomske fakultete.