Prvi Shellov medijski dogodek je nakazal, da so ambicije energetskega velikana, družbe Shell s sedežem v Londonu, tudi za Slovenijo velike. S kar 47 bencinskimi servisi znamke Shell bo družba pri nas prisotna z 12-odstotnim deležem, v prihodnje pa si želijo svojo prisotnost še razširiti in okrepiti.

[[image_7_article_64919]]

Shell smo lahko v Sloveniji preizkusili že v preteklosti, v 90. letih prejšnjega stoletja, a se je družba nato iz naše države umaknila, z le nekaj servisi za tovorna vozila pa se je Shell spet vrnil po slovenskem vstopu v EU. S hčerinsko družbo Shell Adria sedaj samozavestno poskušajo ponovno – s 47 Shell bencinskimi servisi, od katerih jih je kar 39 novih.

Na Shellu lahko že napolnite vozilo

36 novih Shell servisov voznikom že omogoča polnjenje vozil, medtem ko se jim bodo preostali pridružili v prihodnjih dneh. Ob tem so na medijskem dogodku v družbi Shell napovedali še, da bodo v nadaljevanju postopoma poskrbeli za prenovo in nadgradnjo obstoječih bencinskih servisov, ki se bodo po svoji ponudbi in prilagojenosti vsaki stranki pridružili globalni Shellovi družini.

Velika novost za Slovenijo bo tudi Shellovo posebno, pod budnim očesom znanstvenikov zasnovano ter s strani vrhunskih voznikov odobreno gorivo – V-Power, ki so ga na medijskem dogodku tudi podrobneje predstavili.

[[image_1_article_64919]]

S skupno 47 servisi bo imel Shell v Sloveniji 12-odstotni tržni delež, je povedal direktor družbe Shell Adria Gregor Omejc.

[[image_5_article_64919]]

V prihodnje Shell tudi kot gonilo električne mobilnosti

Pomemben Shellov doprinos slovenski mobilnosti bodo tudi postavitve električnih polnilnic, o katerih sicer v Shell Adria zaenkrat še ne morejo natančneje govoriti, glede slednjih pa je direktor Shell Adria povedal: »Ko se bo pojavila potreba, jih bo Shell imel tudi v Sloveniji.«

[[image_4_article_64919]]