Nova KBM že več let posluje dobičkonosno, s čimer zagotavlja osnovo za dolgoročno vzdržnost in odpornost ter nadaljnje investicije v razvoj in družbeno odgovorno delovanje. Uresničuje tudi celovito strategijo ESG, ki se osredotoča na večjo vzdržnost za okrepitev konkurenčnosti in privlačnosti. Obenem si prizadeva sistematično upravljati okoljske in družbene vidike ter skrbeti za visoke standarde korporativnega upravljanja, s čimer postavlja najboljše zglede.

John Denhof, predsednik uprave Nove KBM, je ob prejemu nagrade dejal: "Nova KBM je v preteklem obdobju ponovno utrdila položaj najdostopnejše banke v državi, ki svojim strankam zagotavlja celovite finančne storitve. Nagrada strokovne revije Global Finance Magazine je dokaz naše neomajne zavezanosti k odličnosti, inovativnosti in zadovoljstvu strank. Tudi najnovejša, mednarodna nagrada potrjuje, da uspešno uresničujemo ambiciozno vizijo biti najboljša banka, kar prepoznavajo tudi v tujih strokovnih krogih."

Nagrado za najboljšo banko Srednje in Vzhodne Evrope je prejela madžarska OTP banka, lastnica Nove KBM.

O nagradi Global Finance Magazine: »World's Best Banks«

Global Finance Magazine je strokovna revija s 37-letno tradicijo, ki ponuja vpogled v finančno industrijo in analize, povezane z njo. Revija z nevtralnega stališča obravnava teme bančništva, naložb in gospodarskih trendov. Global Finance Magazine že 31. leto zapored podeljuje nagrade za najboljše banke na svetu.