Mladim med 18. in 27. letom starosti bo društvo Cipra v okviru projekta Yoalin tudi letos razdelilo brezplačne vozovnice za potovanje po območju Alp z vlakom in avtobusom. Tokrat je na voljo sto vozovnic, rok za prijavo pa je 31. maj, so danes sporočili iz društva. Izbrane udeležence bodo povabili na uradni predstavitveni dogodek, ki bo konec junija v Sloveniji. Na njem bodo lahko spoznali druge potnike in skupaj načrtovali potovanja, udeleženci iz preteklih let pa jim bodo pomagali z nasveti.

Vtisi udeležencev in napotki so zbrani tudi na spletnih straneh projekta Yoalin. Udeleženci lahko svoja doživetja poleg tega delijo na družbenih omrežjih ter svoje najboljše fotografije in zgodbe prijavijo na natečaj. Med sodelujočimi bodo izbrali delegacijo, ki se bo lahko udeležila dogodka AlpskiTeden konec septembra v Novi Gorici.

Mladinski svet Cipre in Cipra International se kot nosilca projekta Yoalin zavzemata za podnebju prijaznejša, ozaveščena in cenovno dostopnejša potovanja po območju Alp. Projekt podpirajo države podpisnice Alpske konvencije, finančno pa ga podpirajo avstrijsko zvezno ministrstvo za varstvo podnebja, okolje, energijo, mobilnost, inovacije in tehnologijo, nemško zvezno ministrstvo za okolje, varstvo narave, jedrsko varnost in varstvo potrošnikov, slovensko ministrstvo za naravne vire in prostor ter švicarski zvezni urad za prostorski razvoj, poroča STA.