Agencija za okolje je že včeraj napovedala, da bo danes dopoldne pihal okrepljen jugozahodnik. Na Neurje.si pa opozarjajo, da se bo veter lahko še okrepil. ''V popoldanskih urah pričakujemo, da se bo veter še okrepil (še posebej na Primorskem, Dolenjskem in Štajerskem),'' so zapisali in dodali, da je lahko hitrost na izpostavljenih mestih tudi malenkost višja.

Arso je medtem za vso državo že izdal rumeno opozorilo pred sunki vetrov, ki lahko dosegajo hitrosti med 50 in 70 km/h. Po napovedih vremnoslovcev, naj bi se veter umiril šele v soboto. 

Kako bo za praznike?

Danes popoldan se pričakuje tudi nov prehod vremenske motnje. Padavine se bodo okrepile in razširile nad večji del države. Vmes bodo posamezne nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 16 °C. Zvečer bo dež oslabel in marsikje ponehal, ponoči se bo delno razjasnilo. Jugozahodnik bo v drugem delu noči prehodno oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, na severu okoli 5 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. V hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodnik se bo čez dan ponovno okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 °C.

V soboto bo večinoma sončno, vetrovno in zelo toplo, na vzhodu se bodo temeperature gibale okoli 25 stopinj Celzija. V nedeljo se bo nadaljevalo delno jasno vreme. Več oblačnosti bo na zahodu, kjer bo rahlo deževalo, še bo pihal jugozahodnik, je zapisano na strani Agencije za okolje.Vremenoslovci na ciklon.si pa napovedujejo, da se nam bo od zahoda približevala vremenska motnja, ki nas bo dosegla na velikonočni ponedeljek. ''Takrat bo deževalo v večjem delu Slovenije. V torek bo vreme še precej nestanovitno, nato pa se bo izboljšalo. Sledi prava pomlad s precej sonca, vremenske fronte bodo potovale večinoma čez Severno Evropo,'' so še zapisali.