Vremenoslovci na Neurje.si napovedujejo, da lahko do konca meseca maja pričakujemo še veliko padavin. Večji padavinski dogodek pa nas čaka v četrtek in v petek. »Težišče dogajanja je zaenkrat še neznanka, vseeno pa bo zaradi vpliva južnih in jugozahodnih vetrov lahko prav na zahodu in na severu države,« opozarjajo in dodajo, da lahko zaradi močnih padavin ponekod močno narastejo vodotoki, posledično lahko tako pride tudi do razlivanj in poplav na določenih območjih, kjer je vodnatost višja. 

»Trenutno modeli nakazujejo okoli 150-200 mm padavin za zahodni del države, kar načeloma ne bi smel biti problem ter med 100 in 150 mm padavin za severni del (Koroška, del Podravja) - tukaj bi lahko morda nastopile težave,« še zapišejo v svoji napovedi.

V noči na petek se bo dež okrepil, tudi nevihte bodo pogostejše

Za danes popoldan meteorologi na Agenciji za okolje sicer napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno vreme, na vzhodu se bo oblačnost trgala. Predvsem v zahodni Sloveniji bo nastalo nekaj posameznih ploh in neviht, ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 °C.

Jutri se bo dopoldne ponovno pooblačilo, popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Proti večeru se bodo pojavile tudi nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 16 do 22, v Zgornjesavski dolini okoli 14 °C.

Tudi na Arsu za četrtek napovedujejo oblačno vreme z občasnimi padavinami, tudi nevihtami. V noči na petek se bo dež okrepil, tudi nevihte bodo pogostejše. V petek dopoldne bo še spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, popoldne se bo od juga jasnilo, predvsem v zahodni Sloveniji so še možne posamezne plohe in nevihte. V četrtek bo še pihal veter vzhodnih smeri.