Ciklonsko območje se je končno umaknilo iz naših krajev, zato imamo po dolgem času sončno vreme. Vendar se bo v prihodnjih dneh spet povečala spremenljivost, na vreme pri nas bodo vplivale številne atlantske motnje, ki bodo potovale čez Srednjo in del Severne Evrope proti vzhodu, napovedujejo meteorologi na ciklon.si /srednjeročna napoved.

Prva nas bo prešla v soboto, naslednja v torek

Prva od njih nas bo prešla v soboto, zato bodo nastajale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Naslednja motnja nas bo dosegla v torek, 19.marca.

Pred planiškim vikendom pa se napovedi precej spreminjajo. Lahko bi bilo toplo in sončno, po drugih izračunih pa bi lahko hladen zrak v višinah prinesel bolj spremenljivo vreme s pogostimi plohami. Lahko se zgodi, da anticiklon popolnoma razpade in nastane izrazito ciklonsko območje nad severnim delom Atlantika. Vetrovi v višinah obrnejo spet od zahoda oz. jugozahoda, ki prinaša iz Sredozemlja sicer topel, vendar precej vlažen zrak. V tem primeru bi se marec zaključil s precej spremenljivim zadnjim tednom. Za Planico bo treba počakati torej še nekaj dni za bolj točno napoved, opozarjajo na ciklon.si /srednjeročna napoved.

Uživajte v sončnem četrtku

Jutri bo večinoma sončno, občasno bo nekoliko več spremenljive oblačnosti, ponekod bo zapihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 13 °C in 18 °C. V petek se bo hitro pooblačilo, vendar bo ostalo suho. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 14 °C in 19 °C.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in tudi kakšno nevihto, proti večeru se bo od zahoda zjasnilo, najvišje temperature bodo med 8 °C in 13 °C, na Primorskem do 16 °C. V nedeljo se bo od severozahoda spet pooblačilo, vendar bo večinoma suho, najvišje temperature bodo med 12 °C in 17 °C.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo od severa začele nastajati krajevne plohe, najvišje temperature bodo med 13 °C in 18 °C, še napovedujejo meteorologi na ciklon.si /srednjeročna napoved.