V naslednjih dneh se bo nad večjim delom Evrope ponovno okrepilo območje visokega zračnega pritiska. Vremenska slika bo vse bolj stabilna. Ob koncu tedna bo spet zelo toplo za ta letni čas, v nedeljo se bo nad vzhodno Slovenijo segrelo do okoli +18 °C na 850mb, kar so povsem poletne vrednosti. Zlasti po nižinah vzhodne Slovenije bodo temperature tja do 30 °C ali še celo malo čez, napovedujejo meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved.

Danes bo tako na zahodu večinoma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo povsod zjasnilo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje temperature bodo med 17 °C in 22 °C, na Primorskem do 25 °C.

V petek bo sončno in topleje, šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala, najvišje temperature bodo med 19 °C in 24 °C, na Primorskem do 27 °C. V soboto bo sončno in zelo toplo, najvišje temperature bodo med 24 °C in 27 °C, na Goriškem do 29 °C. V nedeljo bo sončno in vroče, popoldne bo zapihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 25 °C in 31 °C.

Ni še čisto jasno, kdaj prihaja dež

V ponedeljek bo večinoma sončno in zelo toplo, popoldne se bo oblačnost na severu povečala, v hribovitem svetu zahodne Slovenije ni izključena kakšna ploha. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 21 °C in 26 °C, na severovzhodu do 28 °C.

Se nam pa bo od severa bližala arktična dolina s polarno zračno maso, opozarjajo meteorologi omenjenega portala. Napovedujejo živahno predfrontalno dogajanje z okrepljenim jugozahodnim vetrom. Čas prehoda vremenske fronte je še precej negotov, bodo pa v ponedeljek na severozahodu lahko že prve padavine, na vzhodu pa bo še poletno toplo. Najverjetneje lahko pričakujemo prodor po vzhodni strani Alp, kar prinese manjšo ohladitev in manjše padavine.

Še vedno obstaja možnost pozebe.

Sodeč po evropskem modelu pa bi lahko na primer do prihoda vremenske fronte prišlo komaj v noči na sredo, 17. aprila, tako da bi lahko takrat imeli glavnino padavin. To se lahko torej zgodi v torek ali sredo.

Preostanek meseca zna biti muhast

Ni pa nujno, da bo vreme tudi po tem prehodu stabilno, kajti v zadnji dekadi aprila bosta dve izraziti blokadi, kot jih vidi evropski model in verjetno prodor v naslednjem tednu proti Sredozemlju (se pravi poslabšanje vremena) ne bo zadnji v tem mesecu, še napovedujejo meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved.