Danes se veter tekom popoldneva krepi. Predvsem v vzhodni polovici države lahko pričakujemo sunke vetra med 50 in 70 km/h. Ponoči se bo stanje umirilo, napovedujejo meteorologi na Neurje.si.

Spet prihajajo nevihte

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15 °C. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Od zahoda nas bo znova zajelo nestabilno vreme zaradi odcepljenega višinskega jedra, ki bo potovalo preko Korzike/Sardinije proti jugovzhodu Jadrana, opozarjajo meteorologi na Ciklon.si. Padavine v obliki ploh in neviht se bodo sprva proti jutrišnjemu dopoldnevu pojavljale na zahodu države. Proti popoldnevu se bodo razširile tudi proti vzhodu in severovzhodu. Pričakovana intenziteta in količina padavin ne bo visoka. Močnejših neviht ni za pričakovati.

Jutri bomo čez dan še pod vplivom jugozahodnih vetrov, proti večeru pa bo veter obrnil v vzhodno / severovzhodno smer. Omenjeno poslabšanje ne bo vplivalo na spremembo temperatur, so še napovedali.

"Dolgoročno gledano nekakršnih večjih ohladitev ne pričakujemo več - glede na ansambelske napovedi in ostale meteorološke modele, ki prikazujejo postopno segrevanje na območju Sredozemlja in posledično odbijanje hladnih zračnih mas. Na račun bodo počasi prišli tudi ljubitelji višjih temperatur in poletja, s tem pa se počasi pričenja tudi sezona neviht in neurij," so še zapisali na Neurje.si.

Prihodnji teden lahko pričakujemo dnevne temperature nad 20 °C, kot smo že pisali, pa bi lahko otoplitev pričakovali okoli 15. maja. Takrat bi lahko arktična dolina nad vzhodno Evropo oslabela v nekaj dneh in prinesla nad Sredozemlje občutno toplejši zrak z afriškim anticiklonom, ki bi lahko vztrajal dlje časa.