Muhasto vreme, ki je morda bolj značilno za april, se nadaljuje tudi v maju. Ta teden smo bili tako deležni konkretnih padavin, predvsem pestro je bilo v torkovem popoldnevu, ko je pas neviht z močnim vetrom in obilnimi padavinami prešel od jugovzhoda proti severovzhodu. 

Uprava za zaščito in reševanje  je poročala, da so zabeležili 31 dogodkov na območju Regijskih centrov Brežice, Celje, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Ptuj. Na terenu je posredovalo 18 gasilskih enot, od tega 3 poklicne. Gasilci pa so odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objektov, črpali meteorno vodo, prekrivali odkrita ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov.

Tudi sreda je bila ponekod deževna. Zaradi močnih nalivov so naraščali tudi hudourniki. Danes pa smo se, vsaj v naših krajih zbudili v sicer oblačno a precej mirno jutro. V Mariboru smo ob 12. uri zabeležili prijetnih 19 stopinj Celzija. Kako pa bo v nadaljevanju tedna?

Naslednji teden nas bo prešla vremenska fronta

Danes je še velika verjetnost ploh in neviht, ki se tudi v okolici Maribora že razvijajo. Recimo v zadnjih 15 minutah je na postaji Sveti Trije kralji padlo skoraj 2 mm padavin. Tako bo danes še naprej nevihtno. Potem pa se bo v noči na petek zjasnilo,« za Maribor24.si pove dežurna meteorologinja agencije za okolje Eva Bezek. Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah tudi megla. 

»Jutri nas čaka večinoma sončen dan. Verjetnost za plohe in nevihte v popoldnevu je sicer precej majhna ni pa ničelna. V soboto pa bo nekaj več oblačnosti, predvsem zjutraj in dopoldan. Popoldan se bo sicer začelo jasniti, zopet pa lahko tu pa tam nastane kakšna nevihta, je pa točno lokacijo žal nemogoče napovedati,« nam pove Bezek. 

V noči na nedeljo se bo nato od vzhoda pooblačilo in lahko tako pričakujemo bolj oblačen in deževen dan. »Kar se tiče temperatur bodo te povprečno stopinjo ali dve na deset, čez dan pa bodo temperature narasle do nekje 24 stopinj Celzija,« nam še pojasni Bezek. 

Kot nam pove meteorologinja opozorila za točo za zdaj še ne bodo izdajali, saj bodo nevihte, ki se bodo razvijale danes, osamljene, manjše in tudi ne bodo tako dolgožive. Ni pa izključena manjša možnost za sodro, še opozori sogovornica. 

V ponedeljek bomo deležni stabilnega vremena, nato pa nas bo v torek in sredo najverjetneje prešla vremenska fronta s padavinami, konec tedna pa bi že lahko imeli bolj stabilno vreme. Kako pa kaže za poletje? »Dolgoročni izračuni kažejo, da bodo temperature stopinjo ali dve nad dolgoletnim povprečje, kar pa se tiče padavin pa je prehitro napovedovati večje dogodke,« za nas še pove Bezek.