Marec bo očitno pri nas končal precej nad temperaturnim dolgoletnim povprečjem, čeprav ne bo tako ekstremen mesec, kot je bil februar, napovedujejo meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved. V naslednjem tednu se bo nadaljevalo precej dinamično vreme, vremenska fronta nas bo prešla v noči na torek. Za njo bo v naši bližini višinsko jedro hladnega zraka, ki bo tudi v torek povzročalo nestanovitnost in občasne krajevne plohe. Ker bo v višinah precej mrzlega zraka, tudi temperature čez dan po nižinah ne bodo posebej visoke in bodo večinoma pod 10 °C, razen na Primorskem.

Od srede naprej se bo prehodno okrepilo območje visokega zračnega pritiska. V sredo zjutraj je možnost slane. Na severu je medtem arktična dolina pripravljena, da se spusti proti Sredozemlju. In njen vpliv bomo občutili ob koncu naslednjega tedna.

V nedeljo ohladitev in hladna fronta

"Planiški vikend bo večinoma oblačen, pogosto bodo padavine, v igri je tudi sneženje. Po evropskem modelu bo nastala ostra meja med obema zračnima masama ravno nad nami, zato bo lahko dogajanje precej burno. V četrtek, petek in soboto bo pihal jugozahodni veter, kar za Planico ne bi smelo biti večjih problemov. Ravno na zahodu pričakujemo v petek največ padavin, vpliv tople fronte, ki bo valovila nad Alpami, bo predvidoma v soboto, skupinski izračun daje kar precej padavin nad večjim delom Slovenije. V nedeljo prihaja ohladitev in hladna fronta, verjetno bo v Planici tudi snežilo, zapihal pa bo severni veter," še napovedujejo meteorologi vremenskega portala in opozarjajo, da je še sicer daleč do vikenda in so še možne spremembe.

Ob koncu meseca si lahko obetamo več sončnega vremena, topleje bo. Nekoliko so povečane padavinske anomalije na zahodu Slovenije, vendar zaenkrat nič posebnega. Verjetno bo marec nadpovprečno namočen mesec.

V začetku tedna občasne krajevne plohe

Danes bo večinoma sončno, občasno bo nekaj spremenljive oblačnosti, popoldne se bo na zahodu oblačnost povečala, najvišje temperature bodo med 14 °C in 18 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno se bodo pojavljale krajevne plohe, najvišje temperature bodo med 10 °C in 15 °C. V torek bo spremenljivo oblačno, tu in tam bodo manjše krajevne padavine, pihal bo šibak vzhodni veter, najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C, na Primorskem do 18 °C.

V sredo bo po mrzlem jutru čez dan deloma sončno, ponekod bo občasno nekaj spremenljive oblačnosti, najvišje temperature bodo med 11 °C in 16 °C. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, zapihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 14 °C in 19 °C, še napovedujejo meteorologi na ciklon.si / srednjeročna napoved.