Lekarniški farmacevti bodo že v petek, 25. septembra, in tudi v soboto, 26. septembra, opozarjali na pravilno in varno uporabo zdravil pri moških in delili svetovalne knjižice.

Slovensko farmacevtsko društvo skupaj z Lekarniško zbornico Slovenije in javnimi lekarnami letos že šestnajsto leto zapored pripravlja Dan slovenskih lekarn. Obeležujejo ga 26. septembra, ko godujeta sv. Kozma in Damijan, zavetnika zdravnikov, lekarnarjev in bolnikov.

Letošnja tema Dneva slovenskih lekarn je “Zdravila in moški”

Lekarniški farmacevti bodo že v petek, 25. septembra, in tudi v soboto, 26. septembra, opozarjali na pravilno in varno uporabo zdravil pri moških in delili svetovalne knjižice. V knjižici si lahko moški preberejo vse o tem, katero zdravilo ali prehransko dopolnilo uporabiti, kateremu se izogniti, kako si pomagati pri zdravstvenih težavah in kam se obrniti po nasvet.

V knjižici si lahko moški preberejo vse o tem, katero zdravilo ali prehransko dopolnilo uporabiti, kateremu se izogniti, kako si pomagati pri zdravstvenih težavah in kam se obrniti po nasvet.

“Farmacevtski strokovni delavci v lekarnah smo najbolj dostopni zdravstveni strokovnjaki, ki vam pomagamo rešiti veliko težav, povezanih z zdravili, zdravjem in dobrim počutjem, kar ima v današnjem času še posebno vrednost,” so zapisali v mariborski lekarni.