Pred prihodom dežja je bilo danes zjutraj na Kredarici nekaj jasnine. Kamera je ujela oblačno kapo, ki je nastala na vrhu Triglava. Ob zahodnih vetrovih je nastajala orografska oblačnost, ki se je prelivala v smeri proti Triglavskemu ledeniku. Sedaj na Kredarici že sneži, so zapisali na ARSO.

Padavine na severovzhodu pozno popoldan

Meteorologi na ARSO napovedujejo, da se bodo krajevne padavine danes najkasneje začele pojavljati na severovzhodu države, verjetno šele pozno popoldan. Smer vetra se bo počasi začela obračati na vzhodno smer. 

Nekateri izračuni meteoroloških modelov, po podatkih ARSO, ob stekanju zračnih mas za noč na sredo rišejo nekoliko obilnejše padavine, a je točna lokacija proženja padavin in njihova jakost še zelo negotova. 

Možna naračanja vodotokov v Podravju

V severni in vzhodni Sloveniji, predvsem v Podravju, bo možno naraščanje manjših vodotokov in zastajanje padavinske vode. Zjutraj bodo padavine slabele.

Ponoči bo oblačno s krajevnimi padavinami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14 °C, napovedujejo na ARSO..

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Popoldne bo zapihal severovzhodni veter, zvečer na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

V četrtek razjasnitev

V četrtek se bo postopno razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.