V tem tednu lahko pričakujemo več nestabilnega vremena. Poscana Zofka, ki goduje 15. maja, bo upravičila svoje ime, pravijo meteorologi na Neurje.si.

Posamezne nevihte in plohe so se pojavljale že včeraj, prisotne pa bodo tudi v današnjem popoldnevu. Ponekod lahko ob močnejših nalivih pade tudi sodra, a nevihte ne bodo močnejšega značaja. Zna pa biti burno tudi v prihajajočih dneh.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Od vzhoda se bo popoldne delno razjasnilo. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 15 do 22 °C, napovedujejo na ARSO.

"Več dežja pričakujemo od srede do petka, ko nas bo prešla vremenska fronta. Več padavin bo zaradi vpliva jugozahodnika na zahodu države, kjer bo intenziteta padavin večja tudi zaradi orografskih pregrad. Na italijanski strani se na severu države lokalno lahko pričakuje možnost poplav, oz. razlivanj nekaterih vodotokov," še zapišejo na Neurje.si.